מכת גניבות דואר

  • גניבת מכתבים מתיבת הדואר
    אלחנן | 25/12/2011 15:56

    שלוםשכן בבניין נוטה לגנוב מכתבים מתיבות הדואר של השכנים, הוא "עובר" על תיבות הדואר של השכנים, שולף מכתבים, מעיין בהם, ואת חלקם משאיר אצלו.בהנחה ויש ראיות ברורות לעניין., כמה שאלות:1) אני מניח שיש חוקים נגד גניבת מכתבים (חוק הדואר, הגנת הפרטיות), מה חומרת הענישה?2) מנסיונך, כיצד יתייחסו לתלונה כזו במשטרה (בגיבוי ראיות)? האם גם דינו של מקרה כזה "להסגר מחוסר עניין לציבור"?3) האם המשמעות שונה במידה ומדובר בגניבת מכתבים הכוללים צ'קים?

    • מכת גניבות דואר
      עו"ד יוסף רז | 26/12/2011 08:14

      שלום רב אם אתם סובלים מאותו שכן שבאופן שיטתי גונב דואר מתיבות, עליכם לפעול במספר מישורים. לפני הגשת תלונה במשטרה הייתי מציע לנסות לאסוף ראיות כגון התקנת מצלמה נסתרת. אם תגשו למשטרה מגובים בראיות יהיה הרבה יותר קשה להתחמק מטיפול בנושא. וקשה לי להאמין שתיק כזה יסגר מחוסר עניין לציבור, רק מחוסר ראיות אם לא ימצאו. לגבי הענישה, הדבר תלוי במספר משתנים: עד כמה הדבר חזר על עצמו, מה בדיוק נגנב (האם דואר רגיל או מסמכים בנקאיים וכיו"ב) מיהו האדם (עברו הפלילי וכיו"ב) ועוד משתנים. ייתכן ועצם החקירה ו/או הצבת מצלמה מעל התיבות תגרום לו לחדול ממעשיו ותרתיע אותו להבא. לגבי שאלתך האחרונה, אם מדובר ינסה לעשות שימוש באותם צ'קים הרי שבהחלט יש לכך משמעות. לידיעתך, היום הבנקים שולחים אפילו כרטיסי אשראי בדואר, כך שהדבר חמור מאוד ושוב, אם תהיו מגובים בראיות, קשה לי להאמין שהמשטרה תקל ראש בכך. וגם אם כן, תמיד ניתן להפעיל לחץ על הקצין האחראי כדי שיתייחסו אליכם ברצינות. בברכה עו"ד יוסף רז