האם חתימה על הסדר טיעון תמנע ממני לערער על עצם ההרשעה

  • הסדר טיעון לאחר הכרעת דין
    הסדר | 28/11/2011 14:40

    שלום רב לכולם,הורשעתי בהכרעת דין (לאחר הוכחות) וכיום אני ממתין לגזר הדין (לפני טיעונים) ברצוני להגיע להסדר עם התביעה לעניין העונש אך אני מפחד שבעצם הגעתי להסדר, תפגע זכותי לערער על פסק הדין כולו.מישהו יודע מה הדין במקרה כזה? אם אני יכול לחתום על הסדר לעונש ואז לערער על פסק הדין (ערעור על הרשעה ולא על עונש?)אם יש הלכה פסוקה בעניין אשמח לקרוא אותה

    • האם חתימה על הסדר טיעון תמנע ממני לערער על עצם ההרשעה
      עו"ד יוסף רז | 28/11/2011 16:43

      שלום רב אפתח ואומר שאני מניח שאתה מיוצג, הפנה שאלתך לעו"ד שלך, הוא מכיר את התיק ויוכל לתת תשובה מדויקת. באופן כללי, אם נחתם הסדר לאחר הרשעה והוא נוגע לעניין העונש, זכותך לערער על עצם ההרשעה לא תפגע. אם תרצה לערער על העונש זה כבר סיפור אחר, אבל על ההרשעה (במידה ולא היה הסדר לעניין ההרשעה) לא תהיה מניעה לערער. בברכה עו"ד יוסף רז

      • לעו"ד רז יוסף
        הסדר | 28/11/2011 16:52

        תודה על התשובה,אינני מיוצג, זהו הליך בבית משפט לעניינים מקומיים, לפני ניהול ההוכחות כבר היה לי הסדר עם התביעה אך ברגע האחרון חזרתי ממנו והחלטתי לנהל משפט.כיום לאחר הכרעת הדין, שוחחתי עם התובעת והיא הציע לי כמעט את אותו ההסדר שסיכמנו לפני (האמת היא יצאה איתי אחלה) לעניין העונש, אך אני חושש שאני אפגע בהליך הערעור אשר אליו אני עומד לגשת עם עו"ד מוסמך.לכן חשוב לי לוודא כי הסדר לעונש אינו פוגע בערעור על הרשעה

        • תשובתי עומדת בעינה. שיהיה בהצלחה  לת
          עו"ד יוסף רז | 28/11/2011 18:06

          • תודה
            תודה | 28/11/2011 18:10

            תודה רבה