תחולת חוק שיפוט צבאי

  • התיישנות בצבא
    הסקרנות הרגה את.... | 17/11/2011 10:34

    שלום רב, עקב שיחה בין חבר'ה בהיותנו במילואים בשבוע שעבר, עלתה שאלה שהתפתחה לויכוח: מה הוא זמן ההתיישנות של עבירה שנעשתה בידי חייל סדיר, כאשר את העבירה הוא ביצע בזמן שירותו, ולאחר מכן השתחרר ? היו דעות כי אם עבר חצי שנה / שנה מיום ביצוע העבירה- לא ניתן להעמידו בגינה לדין. כמו כן, מה לגבי חייל מילואים שמבצע עבירה בהיותו במילואים, האם ההתיישנות לגביו היא כמו לגבי כל אזרח מן המניין או שמא יש חוק מיוחד לביצוע עבירה במילואים ? חשוב לציין שהעבירות שלהן התכוונתי לא נוגעות לביצוע התפקיד הצבאי, אלא עבירות מוכרות כמו נאמר סמים, גניבה וכו'... אשמח לקבל תשובות בהירות וברורות ולחזור בשבוע הבא למילואים עם גב מהתותחים ;) תודה!

    • תחולת חוק שיפוט צבאי
      עו"ד יוסף רז | 17/11/2011 13:09

      שלום רב * חוק השיפוט הצבאי חל (לגבי עניין זה) על חייל סדיר וחייל מילואים באותו אופן. * אכן הכלל הינו שאם לא הוגש כתב אישום בתוך 180 מתום השירות הצבאי (סדיר או מילואים) העבירה התיישנה. יחד עם זאת, לכלל זה לא מעט חריגים המפורטים בחוק השיפוט הצבאי כאשר ההתיישנות על עבירות חמורות יותר,תהיה לרוב שנה. כאמור זו תשובה כללית וישנם חריגים בהתאם לסוג העבירה. בברכה עו"ד יוסף רז