אפליה או הבחנה לגיטימית

  • קטינים במשפט
    ש.נ | 09/11/2011 09:28

    נערה התלוננה כי שני קטינים ביצעו בה מעשה מגונה( נגיעה בחזה) . האחד הודה והשני לא. זה שהודה לא הוגש נגדו כתב אישום וזה שלא הודה - הוגש כ.א ואף הורשע ונידרש לשלם קנס לנערה. האם יש כאן צדק ששניים עושים ורק אחד משלם?ששניים עושים ולאחד אין הרשעה והשני יש? שניהם הואשמו על ידה באותו מעשה בדיוק..הכיצד?

    • אפליה או הבחנה לגיטימית
      ברק זיו אור, עו"ד | 09/11/2011 12:16

      ש.נ. שלום, ראשית, יודגש כי תשובה קונקרטית מדויקת יכולה להתקבל רק לאחר עיון מעמיק של עורך דין בחומר הראיות הקיים בתיק ושיחה פרטנית עם הקטין שהורשע. באופן עקרוני, הבחנה בהעמדה לדין או אכיפה בררנית בין מספר חשודים היא פסולה ועולה כדי אפליה ופגיעה בעיקרון השוויון. יחד עם זאת, מקום בו ההבחנה נעשית על יסוד שוני מהותי ורלוונטי בין החשודים השונים, ישנה לעיתים לגיטימציה לפעול כלפיהם שלא באופן שוויוני. השוני יכול לבוא לידי ביטוי, בין היתר, בעברו הפלילי של החשוד, בגילו, בטיב התשתית הראייתית הקיימת נגדו, בעובדה כי הודה בביצוע העבירה ולקח אחריות על מעשיו, בהמלצות תסקיר שירות המבחן לנוער, במידת המעורבות בביצוע העבירה (דומיננטיות) ועוד. כאמור, אינני מכיר את נסיבות התיק על מנת שאוכל להעריך נכונה האם ההבחנה בין שני החשודים בנסביות עניינך הייתה ראויה אם לאו. מכל מקום, פרק הזמן בו ניתן להגיש ערעור על פסק הדין הוא 45 ימים. על כן, במידה וכבר חלפו 45 ימים מיום מתן גזר הדין בעניינו, הרי שפסק הדין הפך חלוט וממילא לא ניתן עוד לערער עליו. במידה וטרם חלף המועד האמור, מומלץ להיפגש בהקדם עם עורך דין באופן פרטני על מנת להעריך סיכויי הערעור. בברכה, ברק זיו אור, עו"ד