מרשם פלילי

  • מרשם פלילי
    מישהו | 06/11/2011 18:20

    שלום!לפני שלוש שנים נחקרתי בגין "הטרדה באימייל".הודיעו לי מהפרקליטות שהתיק נסגר מחוסר עניין לציבור.פניתי אליהם וביקשתי לשנות את אופי סגירת התיק שכן אני מעוניין לשוב לעבוד באבטחה (אני סטודנט).היום נענתי בסירוב.בדיוק היום, לפני שקיבלתי את מכתב הסירוב, הייתי בפרקליטות וראיתי בעצמי על צג המחשב שאופי סיגרת התיק שונה ל"חוסר צידוק" או משהו כזה...המזכירה הסבירה לי שמדובר בחוסר צידוק לתלונה נגדי.האם המזכירה הטעתה אותי?האם חברות שמירה מקבלות את המרשם הפלילי שלי?תודה

    • מרשם פלילי
      רועי לביא, עו"ד | 06/11/2011 19:40

      דומני כי ב"חוסר צידוק" התכוונה המזכירה לעילת הסגירה "חוסר עניין לציבור", אשר זה מכבר שונה שמה ל"נסיבות העניין אינן מצדיקות העמדה לדין". לפיכך המדובר באותה גברת בשינוי אדרת (אגב, מהעולה בדבריך כי סורבת בבקשתך לשינוי העילה, הרי שזו לא שונתה כלל, אחרת היה מצוין הדבר בהודעה). בכל הנוגע לחברות שמירה, על פניו אינן נכללות ברשימת הגופים הרשאים לעיין במרשם (ראה התוספת השלישית לחוק המרשם הפלילי ותקנת השבים והגופים המנויים סעיף 4(א) לחוק).