הערכת העונש הצפוי

  • שלום יש לי שהלה...
    מאור מהדרום... | 05/11/2011 21:40

    ניסיתי להשתתף בפריצה יעני גנבתי מפתח הדירה של שכנה של סבתא שלי ונתתי לידיד שיפרוץ שרצה לקחת את עצמו לא יצא לפועל העניין בסוף ולי אין עבר פלילי יעני מה היה קורה איזה עונש הייתי מקבל עונש חמור עונש קטן איך זה הולך ואיך זה הולך גם לפי הרישום הפלילי לילה טוב מאור מהמרכז....

    *הערת מערכת לנוחותך - מצא עו"ד באינדקס עורכי הדין: עורכי דין באזור המרכז

    • הערכת העונש הצפוי
      ברק זיו אור, עו"ד | 06/11/2011 02:12

      שלום מאור, ראשית, לא ברור מפנייתך האם הוגש כתב אישום בעניין. במידה והוגש, מומלץ לפנות בהקדם לעורך דין העוסק בתחום הפלילי. שנית, לא ברור מפנייתך מה הן הנסיבות בעטיין בסופו של דבר לא בוצעה העבירה (הדבר חשוב על מנת להבין אם מעשיכם עולים כדי "ניסיון" לביצוע עבירת התפרצות אם לאו, שכן "עבירת ניסיון" ענישה באותה המידה כביצוע "עבירה מוגמרת"). מכל מקום, הערכת העונש הצפוי תלויה משתנים ופרמטרים רבים שאת מקצתם ציינת בפנייתך. אכן, העובדה שהינך נטול עבר פלילי עשויה להוות שיקול לקולא בעת מתן גזר הדין. יחד עם זאת, מידת העונש תלויה בנסיבות רבות נוספות כגון: גילך, נסיבות אישיות נוספות, נסיבות ביצוע העבירה לרבות תחכום בביצוע העבירה וביצועה בצוותא חדא, מיהות הקורבן, זהות השופט, מגמת הענישה בפסיקה ועוד. על מנת לקבל מענה ברור יותר התואם את נסיבות עניינך, עליך לפנות לעורך דין פלילי שלא במסגרת הפורום.