עבירת איומים

  • איומים;
    רונן | 04/11/2011 18:04

    לפני שבוע הלכתי עם הכלב שלי. כאשר אדם אחר הלך עם הכלב שלו באותו שביל. שהוא ראה אותי אמר לי לקחת את הכלב שלי למקום אחר. בלי סיבה.הכלב שלי הוא ידידותי. ואין לי סיבה ללכת למקום אחר. זה מדינה דמוקרטית.הוא התחיל לאיים עליי. ואמר לי באיומים שהוא יטפל בי ויהרוג אותי אם אני לך ילך משם ושהוא יביא לי אנשים בריונים. וזה דברים שאני הקלטתי אותו עם האייפון שלי שהוא מאיים עליי. וגם לאחר יומיים שכן שלי סיפר לי איזה בית הוא גר אם אני אתלונן במשטרה .האם המשטרה תעשה משהו רציני  בנדוןאו שהיא לא פועלת במקרה של איומים.האם ההקלטה תעזור בטיפול בעניין

    • עבירת איומים
      ברק זיו אור, עו"ד | 05/11/2011 15:39

      משטרת ישראל מחויבת לפתוח בחקירה בגין כל תלונה המוגשת אליה (להוציא מקרים מסוימים, בעבירות שאינן מסוג פשע, בהם סבורה כי אין עניין ציבורי לעשות כן). דומה כי הנסיבות אותן תיארת אכן מקיימות את יסודות עבירת האיומים עפ"י סעיף 192 לחוק העונשין. ההקלטה עשויה לעזור במידה והמאיים יכחיש תלונתך בחקירתו. במידה ויכחיש גם כי הקול אשר נשמע בהקלטה הוא לא שלו, הרי שהשימוש בהקלטה תלוי בין היתר באותנטיות שלה ובטיב איכותה לצורך זיהוי והשוואת הקול במז"פ.

      • השאלה שלי הייתה
        רונן | 06/11/2011 07:50

        האם מתחייסים לזה במשטרה לתלונה כזו ברצינות בצירוף הקלטה שנעשתה ע"י אייפון שזה הקלטה ברמה גבוהה. או שבדרך ההתייחסות לעבירות כזו היא רק אזהרה. זה שאלתי.

        • תלונה במשטרה על עבירת איומים
          ברק זיו אור, עו"ד | 06/11/2011 14:29

          כפי שציינתי, מקום בו הוגשה תלונה, מחוייבת המשטרה לפתוח בחקירה, לרבות זימונו של החשוד לחקירה. חובה זו כפופה לחריג מרכזי שהינו החלטת קצין משטרה בדרגת פקד ומעלה להורות שלא לחקור אם היה סבור שאין בדבר עניין לציבור. ברוב המקרים מתייחסים בחומרה יחסית לעבירות איומים ולכן על פניו אינני צופה כי יתייחסו לתלונתך בקלות ראש. יחד עם זאת לאור העובדה כי בחינת העניין הציבורי איננה רק בחינה טכנית של חומרת העבירה לכשעצמה אלא גם בחינה מהותית של נסיבות ביצועה, זהות החשוד, עברו, תוכן התלונה ואופן מסירתה וכיו"ב, אתה יכול להבין ששיקול הדעת של קצין המשטרה בעניין הוא די רחב ולא ניתן באמת לצפות מראש מה תהא החלטתו.