המשך

  • תיק פלילי
    אור | 13/09/2011 13:25

    שלום . לפני חודש ישבתי עם שתי חברים בשכונה,חבר אחד הוא מעשן לפעמים חשיש ,הוא הביא נייר גילגול והוא שם בתוך נייר את החומר שהוא רצה לעשן(היה שמה ממש קצת לסיגריה אחת) הנייר עם החומר לא היה עליו הוא שם אותו בצד כאילו זה לא קשור אליו,לא יודע איך הגיעו שתי יסמניקים קלטו את החומר שאלו של מי זה אמרנו לא שלנו,בתוך הנייר היה רשום את השם של חבר שלי,אז הם ניסו להתלבש עליו..לקחו אותנו לחקירה ושאלו אותי אם אני מוכן לעשות בדיקת שתן+בדיקה בבית אמרתי שכן . הם ניסו לגרום לי להפיל את חבר שלי אני אמרתי להם בחקירה שאני לא יודע על מה הם מדברים ולא ידוע לי שהוא מעשן. עכשיו בסוף החקירה הבנתי שפתחו לשלושתנו תיק פלילי על סמים ואני לא יודע מה לעשות כרגע..חלק אמרו לי שעוד כמה חודשים זה ייסגר מאי ראיות או חוסר עיניין לציבור,אני לא יודע באמת מה נכון אני רק יודע שיש לי תיק פלילי סתם שלא מצאו עליי כלום ואין עליי כלום ואני לא מעשן בכלל..מה ההמלצות מה כדאי לעשות?? תודה רבה לעונים

    • המשך
      אור | 13/09/2011 13:26

      שחכתי לציין שאמרו לשלושתנו להגיע אחרי יומיים לתת טביעת אצבעות

      • תיק משטרה
        עו"ד משה גיל | 13/09/2011 19:09

        אור שלום. ראשית כדאי לדעת שעל פי הנחיות היועמ"ש שיושמו על ידי משטרת ישראל. כאשר נתפס אדם עם כמות סם (מסוג חשיש או מריחואנה) שהינה קטנה מהכמות שנקבעה לצריכה עצמית ומדובר באדם ללא הרשעות בפליליים וזוהי הפעם הראשונה בה נתפס עם הסם, תסגור המשטרה את התיק (ישנה גם דרישה שיודה בכך שהסם שלו אבל דרישה זו אינה מיושמת תמיד). במקרה שלך, על פי הנתונים שהצגת, יהיה קשה מאוד להפלילך באחזקת סם, בפרט לאור העובדה שאפילו הסכמת לעבור בדיקת שתן (מה שאינך חייב לעשות כל עוד אינך נוהג ברכב). לדעתי ישנו סיכוי סביר שבהמשך תודיע לך משטרת ישראל על סגירת התיק. שים לב שעילת הסגירה תהיה העדר אשמה, זוהי העילה היחידה שלא מותירה רישום במחשב המשטרתי. אם יסגר התיק בעילה אחרת של חוסר ראיות או חוסר עניין לציבור יש באפשרותך להגיש ערר תוך 30 ימים מיום קבלת ההודעה. בכבוד רב, עו"ד גיל משה

        • תודה רבה
          אור | 16/09/2011 12:51

          מה זה תודה רבה לך על התגובה ממש שימחתה אותי תודה!

      • אור
        דרור | 13/09/2011 19:12

        האם נחקרת במשטרה? במידה וכן, האם נחקרת באזהרה? בכל אופן, מדובר בכמות קטנה, ובמידה שאין לך רישום פלילי קודם בעבירה של החזקת סם לצריכה עצמית, אז אין כלל בעיה. מה שאמרו לך נכון! שתוציא ר.פ עוד חודש, תגלה שהתיק נסגר מחוסר עניין לציבור, אך לא מחוסר ראיות. אבל, מה לעשות, הרישום יישאר. מדובר ברישום משטרתי ולא ברישום פלילי(במידה ולא נחקרת תחת אזהרה). מה שאומר שניתן בקלות יחסית להגיש בקשה לביטולו במועד המתאים. בהצלחה.