טביעת אצבע

  • טביעות אצבע במשטרה
    דני | 13/09/2011 10:28

    שלום אני בעל עבר פלילי במשטרה עכשיו לקחו ממני טביעות אצבע במשטרה ואני חושב שיש להם במאגר את טביעות האצבע שלי רציתי לדעת אם אני למשל הולך למקום ציבורי למשל לקנות מחשב ואני נוגע בכל המסכים שבתצוגה של החנות בשביל לבדוק אותן ואחרי חודש למשל נפרצה החנות ואין לי שום קשר לעניין הזה ובטעות מצאו טביעת אצבע שלי בחנות בגלל שאני חיפשתי משהו לקנות שם וזה יכול לקרות בהרבה מקומות למשל שאני סתם נכנס לחנות ונוגע עם היידים שלי או שסתם ביקרתי בחדר במלון וקרה משהו במלון אחרי שבוע על המזל שלי בחדר שבו אני הייתי בנופש ואין לי שום קשר לזה מה אני צריך לחשוש כל הזמן מזה שלא יבוא אלי אני פשוט לא סומך על המשטרה אפשר לקבל הסבר על טביעות אצבע ואיך זה עובד ? תודה

    • טביעת אצבע
      עו"ד יוסף רז | 13/09/2011 10:54

      דני שלום הדאגה שלך חסרת כל בסיס. הרי ברור שבמקרה כמו שתיארת, כל אדם יכול להשאיר טביעות אצבע במקום. אם נמצאה טביעת אצבע שלך במהלך חקירה משטרתית ותספק הסבר שכזה אין חשש (כמובן שמדובר במקרה בו למעט טביעת אצבע אין ראיות נוספות). בברכה עו"ד יוסף רז

      • המשך לשאלה
        דני | 13/09/2011 11:11

        זה נכון ואם למשל ימצאו טביעות אצבע שלי באיזה מקום שנעשה בו מעשה פלילי ולמרות שאין לי קשר לזה אבל פשוט בחקירה אני לא יזכור מה עשיתי שם כי זה פשוט קרה לפני חודש אז מה אני עושה ?

        • המשך לגבי טביעות אצבע
          עו"ד יוסף רז | 14/09/2011 07:45

          שוב שלום כפי שכתבתי, טביעת האצבע משמשת כראיה להימצאות אדם במקום מסוים בלבד. שאלות "מה אם" אינן ניתנות למענה על גבי הפורום ובכלל, כל מקרה נבדק לגופו ולנסיבותיו. במידה ונתקלת בבעיה כל שהיא בעניין זה (כפי שמשתמע משאלותיך) אני מציע שתפנה לייעוץ מקצועי אצל עו"ד פלילי. בברכה עו"ד יוסף רז