שלילת רישיון נשק

  • שלילת רישיון נשק בעקבות תלונה
    תוהה | 11/09/2011 18:43

    לעורכי הדין ולמשתתפים, שלומות- לפני מספר חודשים הוגשה נגדי תלונה במשטרה על תקיפה ואיומים בנסיבות מחמירות שכן השתמשתי,לכאורה, בנשקי האישי (אקדח ברישיון). הנשק נלקח ממני וגם כלי נשק נוסף שברשותי שהוא ברישיון. עד עכשיו, לא קיבלתי כל מידע על התיק, האם הוגש/יוגש כתב אישום, האם התיק נסגר וכו'..מכמה בירורים שערכתי, מסרו לי שכנראה התיק ייסגר מחוסר אשמה. מכל מקום, לפני כמה ימים קיבלתי מכתב בדואר מהמשרד לבטחון פנים- אגף לרישוי כלי ירייה שמודיע לי כי הרישיון עבור שני כלי הנשק שלי מבוטלים בעקבות המלצה של משטרת ישראל. במכתב מצוין כי ניתן להגיש ערר על ההחלטה לביטול הרישיון תוך 45 יום וכן האפשרות להגיש בקשה חדשה לזכאות לרישיון. השאלות שלי הן כאלו:1. היכן אני יכול לברר מה המצב שלי מבחינת ההליך המשפטי, אם קיים בכלל? 2. באם אני רוצה להגיש ערר- מהם הטיעונים/קריטריונים שעל פיהם מחליטים האם לקבל/לדחות את הערר? 3. האם כלי הנשק, שהם קנייני הפרטי, יוחזרו אליי ואם כן מתי? מצטער על אורך ההודעה, בתקווה לעזרה יעילה. תודות.

    • שלילת רישיון נשק
      עו"ד יוסף רז | 12/09/2011 16:03

      שלום רב 1. אתה יכול לברר מה עלה בגורל התיק שלך על ידי פניה ליחידה החוקרת (לא תמיד מומלץ לעשות זאת - לעיתים עדיף שיעבור זמן ולא להעיר מתים). 2. הכתובת לשאלה זו הינה פורום בתי משפט (זו שאלה בנושא עתירה מנהלית) 3. במידה וכלי הנשק נתפסו על ידי המשטרה כראיה- אם תוך 180 יום לא מוגש כתב אישום והמשטרה לא ביקשה להאריך את המועד, אתה זכאי לקבלם בחזרה. בברכה עו"ד יוסף רז

      • תודה רבה, אשמח להבהרה...
        תוהה | 12/09/2011 22:53

        עו"ד יוסף רז, תודה רבה על התשובה המהירה והמפורטת!ממה שידוע לי, ויכול להיות שאני טועה, בעבירות שיש בהן לכאורה שימוש בנשק, הקצין הממונה חייב, ואין לו שיקול דעת, להחרים את הנשקים ויש להפקיד אותם במשטרה. מכאן, שאני לא בטוח שהם נתפסו כראיה ולכן השאלה שלי, מה הדרך הפתוחה לפניי לקבל אותם במידה ואין המדובר בכלי נשק שנתפסו כראיה, אלא מכח הוראת חוק/נוהל?שוב, המון תודה!

        • השבת תפוס
          עו"ד יוסף רז | 14/09/2011 07:47

          שוב שלום הדרך להשבת תפוסים היא על ידי הגשת בקשה לבית המשפט להשבת תפוס (גם אם טרם הוגש כתב אישום ניתן לפנות לבית המשפט) בית המשפט יבחן האם ישנה הצדקה להשארת התפוס בחזקת המשטרה. בברכה עו"ד יוסף רז