הודעה על העברת חומר חקירה לפרקליטות

  • תשובת הפרקליטות
    ליאור | 07/09/2011 17:12

    הוגשה נגדי תלונה לפני כשנתיים.לאחר כחצי שנה המשטרה פנתה אלי ,נעצרתי לכ-48 שעות ,שוחררתי ללא תנאים מקבילים.נקראתי בסמוך לכך עוד פעמים-שלוש לחקירה.לפני כשנה וחצי קיבלתי מיכתב מהפרקליטות המודיע שהתיק הגיע אליהם ואני יוזמן לשימוע אם יוחלט להגיש כתב אישום. מאז שקט ודממה. כמה זמן יכול הדבר להימשך עד שיודיעו אם יוגש כתב אישום? עברו כבר שנתיים.

    • הודעה על העברת חומר חקירה לפרקליטות
      עו"ד יוסף רז | 07/09/2011 17:30

      ליאור שלום אכן מדובר בפרק זמן שאינו סביר, יחד עם זאת, ייתכן והוא עומד בדרישות החוק (תקופת ההתיישנות תלויה בסוג העבירה ומשתנים נוספים). אני מציע לך להתקשר או לפנות ישירות לפרקליטות (יש קבלת קהל) ולברר מה עלה בגורל התיק. לחילופין אתה יכול לשכור את שירותיו של עו"ד פלילי אשר יבצע דברים אלו עבורך ואף ישקול במידת הצורך פניה לשימוע או בקשה לסגירת תיק. בברכה עו"ד יוסף רז

      • פרקליטות - שימוע
        עו"ד איתמר סיון | 07/09/2011 18:34

        עו"ד רז צודק. עם זאת, ישנה דרך פעולה שלישית והיא המתנה עד שהפרקליטות תחליט, שכן באופן רגיל שולחת הפרקליטות מכתב יידוע בדבר זכות השימוע - וזאת בטרם החלטה עקרונית על הגשת כתב אישום. במקרה זה, אם תשלח מכתב או תיצור קשר, יש סכנה ש"תעיר את המתים" במובן זה שהתיק לא יישכח ותינתן בו החלטה מהירה באופן יחסי. כאן אתה עלול להפסיד טענת שיהוי שתוכל להעלות, היה ואכן תחליט הפרקליטות על הגשת כתב אישום.