הרשעה בבית דין צבאי ורישום פלילי

  • הרשעה לפי חוק השיפוט הצבאי
    יעל | 24/08/2011 22:42

    שלום, האם חייל אשר הורשע בעבירה לפי חוק השיפוט הצבאי במסגרת שירותו בצה"ל, הינו מורשע לכל דבר ועניין? האם ישנה הבחנה בין הרשעה כאמור להרשעה לפי החסד"פ? ולהדגשה- האם על אותו חייל הממלא טופס השתתפות בפרויקט בו הוא נדרש לדווח על הרשעות, לציין את אותה הרשעה או שמא ישנה דרך חוקית בה יוכל להימנע מאיזכור העבירה? תודה, יעל.

    • הרשעה בבית דין צבאי ורישום פלילי
      עו"ד יוסף רז | 25/08/2011 18:22

      יעל שלום ברישום הפלילי מופיעים הרשעות בגין עוון/פשע בבית דין צבאי. גופים שזכאים לקבל מידע מהרישום הפלילי מקבלים אותו ישירות מהמשטרה ואינך חייבת למסור לאותו גוף מידע (עצם בקשתו ממך הינה עבירה פלילית). לאחרונה שונה מבנה הרישום הפלילי כך שבעמוד הראשון לרישום הפלילי לא מופיע מידע על הרשעות ובמידה ואדם נדרש למסור מידע בניגוד לחוק, באפשרותו למסור רק את העמוד הראשון וכך המעסיק לא ידע האם יש לו רישום. בברכה עו"ד יוסף רז