עילות מעצר

  • עילת מעצר
    רוני | 23/08/2011 14:39

    שלום האם כאשר מתבקשת הארכת מעצר של קטין בהסתמך על עילת מעצר של חשש לשיבוש הליכי חקירה ולא מסוכנות, ניתן לטעון למסוכנות בהליך של מעצר עד תום ההליכים, בדיון שהתקיים ביום למחרת? האם אין זה סביר להניח שעילת המסוכנות לעניין הארכת מעצר היא העילה המהותית ביותר לבטח ביחס לחשש לשיבוש הליכים?

    • עילות מעצר
      עו"ד יוסף רז | 23/08/2011 16:48

      רוני שלום השאלה אינה ברורה. האם שני הדיונים היו במסגרת מעצר עד תום ההליכים? אם כן, אז ישנה בקשה אחת למעצר שמוגשת יחד עם כתב האישום והעילות הנטענות בבקשה הן הרלוונטיות. בכל מקרה יש לבחון את המקרה לנסיבותיו. מהן העבירות בהן מואשם? האם ישנה מסוכנות סטטוטורית? ועוד.. ייעוץ פרטני במקרים כאלו קשה עד בלתי אפשרי לתת על גבי הפורום מאחר וישנם מספר משתנים. בברכה עו"ד יוסף רז

      • להלן הבהרה
        רוני | 23/08/2011 19:06

        האישום הוא תקיפה בנסיבות מחמירות. האם במקרה זה ישנה מסוכנות סטטוטורית? הדיון הראשון היה לגבי מעצר ימים בעילת מעצר של חשש לשיבוש הליכי חקירה. בית המשפט קבע מעצר של יממה ולאחריה 3 ימי מעצר בית. ומכאן שבסופם מדובר בשחרור. במקום לשחרר את העצור למחרת היום כפי שנקבע הוגש כתב אישום ובקשה למעצר עד תום ההליכים, בטענה למסוכנות. ומכאן השאלה: האם אפשר לנהוג כך? כלומר, האם לאחר שבדיון של מעצר ימים לא הועלתה טענה למסוכנות ולמעשה ההחלטה היתה ל- 4 ימים מתוכם יום אחד מעצר בפועל והיתר מעצר על תנאי שבסופם שחרור מלא, אפשר לטעון למסוכנות עד כדי מעצר עד תום ההליכים שבעקבות דיון שוחרר החשוד למעצר בית מלא.

        • המשך
          עו"ד יוסף רז | 23/08/2011 19:28

          בעבירות אלימות חמורה ישנה עלית מעצר בחוק המעצרים. ההתנהלות המתוארת בשאלה מעלה סימני שאלה רבים, יחד עם זאת, תפקידו של בית המשפט להחליט האם פגמים בחקירה/בהתנהלות התביעה יביאו לסעד של שחרור או רק לנזיפה מצד השופט. בברכה עו"ד יוסף רז