בעע, זה לא קריא בעליל. מחקו בבקשה, אשלח בפרטי.

  • עזרה דחופה - מקרה הזוי, מעצר מיותר ועוד
    אבגד | 17/08/2011 07:06

    שלום,ראשית אגיד שאני בן 19, ואבקש לספר על אירוע שקרה לפני יומיים והשאיר אותי מזועזע ולקבל דעתכם בנושא:- הלכתי לסניף הבנק ליד ביתי לעשות סידורים. כאשר באתי ליציאה, התברר שאין אפשרות לצאת בהוראת שוטר שהיה מחוץ לבנק, מחשש לחפץ חשוד בשדרה שממול.- בשלב מסוים הבנק החליט לפתוח את דלת החירום האחורית ליציאת הלקוחות.. יצאתי, תוך ידיעה שזה בסדר אחרת הבנק לא היה מאפשר זאת. - בזמן שהלכתי לכיוון ביתי בשדרה, רץ לכיווני שוטר, תפס אותי בחוזקה תוך שהוא עצבני וכועס מאוד על זה שאני הולך באיזור, מאיים לעצור\לעכב אותי וכו'. בשלב זה סיכמתי עם השוטר שאלך ל-שביל שהוא כניסה של אחד מהבניינים ככה שלא אהיה ברחוב עצמו. - נכנסתי למדרגות הבניין חיכיתי כ-5-10 דקות, ואז יצאתי מהדרגות לשביל (לא לרחוב) בשביל לבדוק מה המצב. ב-שביל ראיתי שוטרת עומדת ושאלתי אם אפשר כבר ללכת, בשלב זה גם היא מאוד כעסה והתעצבנה והחלה לאיים במעצר, "עוד מילה אחת אתה עצור" שאלה, "תעצרי אותי על דיבור?" עניתי. היא התעקשה שאני אחזור לתוך המדרגות ואז הפניתי את צומת ליבה לעובדה שיש אנשים מסתובבים בשדרה ממש ליד החבלן, והם לא רואים. ברגע זה היא הוציאה אזיקים ורצתה לעצור אותי. לא אמרה למה, לא אמרה איך קוראים לה או דברים בסגנון הזה. פשוט ככה, בקלות כזו, שוטר יכול להחליט למנוע ממך זכויות בסיסיות על דעת עצמו, כי הוא לא אהב את הדיבור או את הפרצוף שלך. - היא התקדמה לעברי, נגעה בי בשביל להתחיל לשים אזיקים אך ברגע זה התחלתי להלחץ מכל העניין ועשיתי מעשה טיפשי - הסתובבתי ורצתי. רצתי הכי מהר שאני יכול תוך התמלאות באדרנלין ובלחץ אדיר לאיזה מצב נכנסתי. הכפכפים נפלו בדרך. המשכתי בריצה לכיוון לרחוב המקביל שבו אני גר תוך ששוטר דולק בעקבותיי. - הגעתי לדלת, הוצאתי מפתח מהר, נכנסתי ונעלתי. התיישבתי עם הגב לדלת. בשלב זה התקשרתי לאמי וסיפרתי לה מה קרה.- השוטר שהיה מחוץ לדלת החל לבעוט בה בחוזקה (מדהים שבקלות כזו שוטר יכול להשחית רכוש), תוך שאני מפציר בו לחכות דקה ולדבר איתי ולהסביר את המצב ולמה בכלל רצו לעצור אותי. הוא לא הסכים לדבר ואיים שהוא יירה בדלת ("אם אתה לא פותח אני יורה", עניתי "אם אתה יורה אתה תפגע בי"). - הוא המשיך לבעוט וספר עד 5, בשלב זה פתחתי את הדלת. הוא התפרץ פנימה לתוך הבית, הוציא אזיקים ביד אחת וגז ביד שנייה, הושיט לי אותם ואיים שאם אני לא שם הוא ירסס לי את הפנים. - שמתי את האזיקים ויצאנו מהבית, תוך שהוא מוביל אותי בצורה משפילה בכל הרחוב אזוק ויחף על המדרכה הלוהטת, לכיוון המקום שממנו באנו. מסתבר שנפלו לו משקפי השמש בריצה, והוא ניסה למצוא אותם.- חיכינו לניידת שתבוא ונסענו לתחנה.פתחו לי תיק והאשימו אותי ב-2 דברים:1. "בריחה ממשמורת חוקית",2. "תקיפת שוטר במילוי תפקידו"אחרי יום שלם בתחנה והתרשמות מהחוקר ומיושבי התחנה בכלל שאני "ילד טוב" כלשונם הם החליטו לשחרר אותי. כמובן שהתיק עדיין פתוח ועומד. מצטער על המגילה, אבל אני מאוד זקוק לעזרה בנושא.אני גם לא יכול להרשות לעצמי רישום משטרתי. בטח שלא על דבר כזה.תודה רבה.

    • בעע, זה לא קריא בעליל. מחקו בבקשה, אשלח בפרטי.  לת
      אבגד | 17/08/2011 07:10

    • בריחה משוטרים ומעצר מיותר
      עו"ד יוסף רז | 17/08/2011 07:13

      שלום רב אכן סיפור הזוי, יחד עם זאת, גם התנהגותך שלך תרמה לעניין. ברגע שהתנהגת בצורה מעוררת חשד, בייחוד בסיטואציה שבה השוטרים לחוצים מכל דבר, נראה מסיפורך שהיה מקום לעכב אותך לצורך בירור. יחד עם זאת, מתיאורך עולה כי התנהלות השוטרים בייחוד זה שרדף אחריך הייתה לא תקינה וזאת בלשון המעטה. ישנם הליכים בהם ניתן לנקוט הן בהגשת תלונה על השוטר והן תביעת פיצוי על מעצר שווא. אבל כדאי לחכות לסגירת התיק- וגם בעניין זה- במידה והתיק יסגר מחוסר ראיות/עניין לציבור יש מקום להגיש בקשה לשינוי עילת סגירה לחוסר אשמה, כך שלא ישאר רישום. בברכה עו"ד יוסף רז