עבירת פנים/חוץ

  • שיווק מוצר שאסור בארץ בחו"ל דרך האינטרנט
    רון | 13/08/2011 12:31

    שלום האם מותר לאדם ישראלי לשווק בעצמו או באמצעות חברה ישראלית שירותי הימורים באינטרנט במדינות בהן זה חוקי באמצעות אתר שהוא בונה מישראל? האתר לא מכיל שירותי הימורים אלא רק מידע ומפנה לאתרים של הימורים. לכאורה אין כאן עבירה מאחר והדבר חוקי במדינת היעד, אבל בכל זאת יש כאן אחזקה של אתר עם מידע על הימורים וביצוע הכל מישראל על ידי ישות ישראלית. תודה

    • עבירת פנים/חוץ
      עו"ד יוסף רז | 13/08/2011 19:46

      רון שלום העיקרון המשפטי אומר שגם אם מקצת העבירה בוצע בארץ- הדין הישראלי חל עליה. מאחר ולשיטתך האתר לא מהווה הפרה של דין- אני מציע לך לפנות לייעוץ משפטי. יש צורך לבחון את המקרה לגופו תוך בחינה מעמיקה של הדין הישראלי והבינ"ל. בברכה עו"ד יוסף רז

      • השאלה אם זו בכלל עבירה, יש כאן רק שיווק בחו"ל
        רון | 14/08/2011 23:21

        הרשה לי לפרט. האתר מספק רק מידע ולא מארגן או נותן שירותי הימורים. רק משווה בין שירותי קזינו באתרים אחרים ומעביר אליהם גולשים. האם זה אסור? חברה כמו 888 יושבת בהרצליה ומשווקת אתרים בבעלותה, איך זה ייתכן? (היא עושה זאת במדינות בה זה חוקי אבל יושבת בישראל)

        • המשך
          עו"ד יוסף רז | 15/08/2011 17:42

          כפי שכתבתי בהודעה הקודמת, במקרה שכזה לא ניתן לתת תשובה מפורטת על גבי האתר. מנהלי הפורום ששים לעזור בכל שאלה וזאת בהתנדבות מלאה. יחד עם זאת, ישנם מקרים (והמקרה שלך הוא דוגמא טובה לכך) בהם נדרשת הכרות מלאה עם כל הפרטים תוך מתן התייחסות לדין הקיים. למעלה מכך, עניין ההימורים באינטרנט הינו סוגיה סבוכה והיא לכשעצמה, אינה מאפשרת מתן מענה על גבי הפורום. ממליץ לך לגשת לייעוץ אישי אצל עו"ד המתמחה בתחום. בברכת הצלחה עו"ד יוסף רז