קטין בהליך הפלילי

  • עזרה בדחיפות!!! תודה לכל מי שעונה
    גל | 12/08/2011 18:51

    שלום לפני כשנה נעצרתי מתברר שמישהו אמר למשטרה שאני עישנתי גראס בעבר (זה קרה עישנתי פעם אחת בגיל 15 וחצי ונחנקתי) המשטרה לקחה אותי לחקירה וה"אחראי" אמר לי שהוא לא יפתח לי תיק וגם אם הוא היה מוצא עליי סמים הוא לא היה פותח לי תיק עכשיו אני עדיין מבולבל מהמצב... האם הוא באמת פתח לי תיק? או שהוא באמת שיחרר אותי באזהרה? אפשר בבקשה ייעוץ? (האחראי אמר לי שבגיל 18 האזהרה לא תתקיים אך מה יעלה בגורל התיק? והאם זה ישפיע לי על הצבא?) זה דחוף כי אני לקראת גיוס תודה לעוזרים

    • קטין בהליך הפלילי
      עו"ד יוסף רז | 13/08/2011 19:44

      גל שלום אתה מוזמן לקרוא מאמר שפורסם באתר זה בקטגורית מאמרים בדין הפלילי ועוסק בשאלתך באופן מקיף. http://www.lawforums.co.il/objDoc.asp?PID=968&OID=364978&DivID=1#topArt בברכה עו"ד יוסף רז

      • שלום יוסף רק דבר אחרון
        גל | 14/08/2011 03:16

        שלום יוסף! אני הבנתי מהמאמר שהסיכויים שדבר זה יפגע בשיבוצי לתפקיד המבוקש הוא אפסי אך מה עם התיק? יש תיק? איך אני יכול לברר? והאם באמת בגיל 18 הם ייסגרו את האזהרה? אשמח לתשובה (ודבר נוסף אם התיק כן אמור להיסגר בגיל 18 אז מיד לאחר שאני מגיע לגיל 18 אני רוצה לקחת עו"ד ללכת לתחנה ולסגור את כל העיניין אשמח אם תייעץ לי על עורך דין ועל התהליך) שבוע טוב!!

        • המשך
          עו"ד יוסף רז | 14/08/2011 08:48

          תחילה אבהיר שלא נכתב שהסיכוי שרישום משטרתי/פלילי יפגע בגיוס לצבא הוא אפסי. כל מקרה נשקל לגופו על ידי הצבא. אם אתה רוצה להיות רגוע ובטוח שאין לך רישום: גש לדוא- רכוש בולי הכנסה בשווי 30 ש"ח- גש לתחנת משטרה קרובה לביתך ובקש להוציא תדפיס ר.פ שם יהיה פירוט של כל סוגי הרישום. במידה ותוציא את הרישום יהיו לך שאלות נוספות בהקשר זה- אתה מוזמן לחזור ולשאול במסגרת פורום זה. בברכת הצלחה עו"ד יוסף רז