תיק מב"ד

  • האם נפתח לי תיק במשטרה? איך לדעת?!
    ע.רון | 12/08/2011 06:02

    לפני כמה ימים, לצורך השלמת עדות שלי בנושא גניבה בה גנבו לי מכשיר בעל ערך מדירתי, נתתי שתי עדויות בתאריכים שונים מול חוקר במשטרה, שלחו אותי לזהות פרצופים ולא זיהיתי. חזרתי לחוקר במשטרה פעם שלישית כדי להשלים עדותי ולומר שלא זיהיתי את האדם שגנב. במהלך העדות (שארכה כ 5 דקות) , ובאמת שבאופן שטותי שיחקתי בסמרטפון שלי ולחצתי על אפליקציה שמצלמת את השיחה. החוקר ראה זאת, והחל לצעוק עליי שאני חוצפן, ושהם באו לעזור לי...ואיך אני מעז... וכמה שאני חוצפן... צודקים. באמת נהגתי בטפשות רבה. אבל זה סתם היתה שטות שלי כי אולי רציתי לראות איך האפליקציה עובדת. קיבלתי צעקות רבות, חזרתי והתנצלתי. מחקתי את מה שצולם (כ 10 שניות צילום) החוקר השלים את העדות (3 דקות) ושחרר אותי, בכעס רב למרות שחזרתי והתנצלתי, ואמרתי שזאת היתה מעידה מטופשת ולא במזיד. לאחר שחזרתי לביתי קיבלתי טלפון מרמ"ח החקירות לבוא ולהסביר את התנהגותי. ישבתי נבוך (בעצם אני זה שפתח בחקירה נגד מישהו שגנב ממני). שבתי והתנצלתי מאד. הם הזהירו אותי שדבר זה לא יישנה. ברור לי שעשיתי שטות ועד עכשיו איני מבין איך זה קרה לי. זהו. הלכתי משם ולא שמעתי מהם יותר. רציתי לדעת אם כתוצאה מכך נפתח לי תיק במשטרה או רישום פלילי?? מעולם לא הייתי בסיטואציה כזו, איני מכיר את הווי המשטרה, והייתי מעט פעמים, בעוד שני מקרים בהם נפרצה דירתי לפני 4 שנים וכו'. אני אזרח ישר, שומר חוק ומעולם לא הייתי מעורב בדבר. שוב שאלתי- האם פתחו לי תיק? האם יש לי רישום פלילי?

    • תיק מב"ד
      עו"ד יוסף רז | 12/08/2011 09:08

      שלום רב כעיקרון תיק מב"ד (ממתין לבירור דין) נפתח במקרה בו אדם נחקר באזהרה. מדובר ברישום משטרתי ולא פלילי. אני מציע לך לפנות לחוקר ולשאול אותו- זאת מאחר ומסיפורך עולה אפשרות שנערך לך בירור ללא חקירה באזהרה ופתיחת תיק. בברכה עו"ד יוסף רז

      • המשך לשאלה
        ע | 12/08/2011 12:45

        תשובתך מעט לא הובנה לי. לא נחקרתי, וגם לא באזהרה. לא צוין שם דבר כזה. השלמתי עדות שלי על מקרה בו גנבו לי מהבית דבר מה ואני ביקשתי חקירה (נוהל רגיל). בסה"כ חזרתי כדי לומר שלא זיהיתי פרצופים. החוקר כעס מאד על ניסיון הצילום (שהיה שטותי מצידי, ובצדק), אבל לבסוף הקליד בשתי שורות שלא זיהיתי את הגנב וסיים את התיק הזה. לא התבקשתי לשום דבר, פשוט כעסו עליי והלכתי משם תוך הבעת חרטה. אם היו פותחים תיק ( גם נניח בירור דין מב"ד) לא היו אמורים לומר לי זאת? לא לקחו לי טביעת אצבעות וגם לא צילום. הם פשוט כנראה הבינו שזה לא היה בכוונה, למרות שכעסו מאד. אם אגש לתחנת משטרה אחרת, ואבקש רישום פלילי (עם בולי הכנסה)- אוכל לראות אם עשו משהו במקרה זה? חשובה לי תשובתך עמית נ.ב. אני לא רוצה לגשת לחוקרים האלה שוב, גם ככה התעצבנו עליי, ובטח לא ישמחו לראות אותו.

        • עיון ברישום פלילי לאחר תשלום עבור בולים
          יוסי אפשטיין, עו"ד | 12/08/2011 13:04

          לכאורה לא נפתח לך כל רישום פלילי ולכאורה אין גם סיבה לכך מדבריך. יחד עם זאת, על מנת שתהיה שקט, הנך יכוללשלם עבור בולים ולבקש עיון ברישום שלך ואם אין דבר - תראה זאת בבירור מן הרישום.

          • תודה רבה על עזרתך
            ע | 12/08/2011 13:10

            תודה רבה