התנהגות לא ראויה של עו"ד

  • נואש לעזרה!!! ניצול אדם מבוגר ע"י עו"ד
    אלעד | 12/08/2011 00:07

    אבי, אדם מבוגר כבן 63 הסובל ממספר לא מועט של בעיות רפואיות, בעל בעיית שמיעה קשה ואובדן כושר עבודה, מוכר ע"י ביטוח לאומי ואף קיבל 66% נכות כללית ו100% אובדן כושר עבודה.לפני שנתיים פנה אבי (ללא ידיעת המשפחה)לעו"ד במטרה לעזור לו לתבוע אחוזי נכות המגיעים לו מביטוח לאומי. \במהלך שיחה חברית, הגיש העו"ד לאבי חוזה ואמר לו שיחתום עליו. אבי בתמימותו חתם על החוזה ללא כל היסוס(הרי זה העו"ד שמייצג אותו "ודואג" לו ). אם על אהבתי והערכתי לאבי ניתן לראות בבירור שהוא אינו אדם משכיל בעל מוגבלות שמיעה קשה ובעל קושי לנהל שיחה באופן תקין. עורך הדין ניצל את המצב והחתים את אבי על חוזה לא הגיוני ולא מוסרי אשר נוטה באופן ברור לעו"ד!(אחוזי שכר טרחה גבוהים ולא הגיוניים, אופן תשלום שרירותי וכו' ) עור הדין אף לא טרח להקריא ולהסביר לאבי שום סעיף בחוזה וניצל לחלוטין את חוסר ההשכלה ואת מגבלותיו של אבי.לפני כחודש נגמרה התביעה עם ביטוח לאומי ואבי קיבל מענק כספי בעבור מספר חודשים וקיצבה חודשים קבועה. ברגע קבלת המענק עורך הדין הפך את עורו והחל לפנות בתוקפנות כלפי אבי שיעמוד בחוזה וישלם לו את כל המגיע לו. "כל המגיע לו" כשכר טירחה לפי החוזה הוא כל המענק והקיצבה החודשית של אבי למשך שנתיים, כלומר סכום השווה ל60000 ש"ח בקירוב!!! רק למען להסביר את חומרת המצב - אבי, מבוגר, נכה , בעל אובדן כושר עבודה, מובטל וללא כל הכנסה למעט הקצבה החודשית מביטוח לאומי, יאלץ במשך שנתיים להעביר במשך כל חודש בחודשו את ההכנסה היחידה שלו לעו"ד, לא הגיוני!כששמעתי את מה שקרה ניפגשתי עם העורך דין על מנת שיסביר לי את החוזה מפני שאף אני, אקדמאי (לימודי חשבונאות בשלב מתקדם) לא מסוגל להבין את החוזה,השכר וצורת התשלום! עורך הדין היה תוקפני בפגישה ולאחר מספר דקות איים שאם הכסף לא יועבר אליו באופן מיידי הוא יתבע את אבי.( אבי ישב לידי במהלך השיחה עם דמעות בעיניו וחסר אונים). בלית ברירה שילמנו לעו"ד את כל סכום המענק הראשוני שהתקבל אולם כעת שבועיים אחרי הוא מתחמק ומסרב להנפיק לנו חשבונית.אנחנו משפחה חסרת אמצעים ואין לנו את היכולת הכלכלית להתמודד עם השכרת שירותיו של עו"ד אחר לטיפול בסיטואציה שנוצרה.אני פונה אליכם בזאת, שאם אתם יכולים לתת לי מענה, פיתרון או כל דרך אפשרית לעזור לאבי ולנו כמשפחה להתמודד עם העוול שנגרם לנו ע"י חמדנותו, חוסר המוסריות ואף ניתן לומר התנהגות פלילית שאותו עורך דין גרם.תודה רבה

    • התנהגות לא ראויה של עו"ד
      עו"ד יוסף רז | 12/08/2011 09:12

      אלעד שלום. שאלתך אינה בדיוק מהתחום הפלילי אך אשתדל להשיב: * לדעתי אתה צריך לבדוק את הסכם שכ"ט של אביך בעין מקצועית. באם אין לך אפשרות כלכלית לשכור עו"ד, ישנם מספר ארגונים למעוטי יכולת שיוכלו לסייע בידך. כגון- "שכר מצוה" "הלשכה לסיוע משפטי" וכיו"ב. * באם לדעתך עו"ד פעל בצורה שאינה אתית- באפשרותך גם לפנות בתלונה ללשכת עורכי הדיו. * ולבסוף- מאחר ובכ"ז פנית לפורום הפלילי (הגם שלדעתי לא בטוח שמדובר במקרה פלילי)- באפשאותך להגיש תלונה במשטרה. - כדאי לך במקביל גם לפנות לפורום עורכי דין שבאתר- ייתכן וחברי שם יתן לך תשובה שונה. בהצלחה עו"ד יוסף רז