פסק דין פלילי כראיה במשפט אזרחי

  • אזרחית נגררת לפלילית
    אמיר | 10/08/2011 17:45

    לפני שנה הורשעתי בעבירת תקיפה, נגזרו עלי 5 חודשים (שהופעלו על תנאי) שירותו בעבודות שירות, 5000 ש"ח קנס ועוד 5000 ש"ח פיצוי למתלוננים. לפני שבועיים סיימתי לרצות את העונש סיימתי את כל התשלומים. אתמול קיבלתי כתב תביעה אזרחי הם תובעים אותי על 104,000 ש"ח , כל אחד 50,000 ש"ח על כאב וסבל. מלבד דוח מיון מיום העבירה לפני 6 שנים לא צירפו דבר. וצירפו את כתב האישום הכרעת הדין וגזר הדין. לציין כי התביעה הוגשה שלא בפני אותו מותב שהרשיע אותי, (לא באותו ביהמ"ש גם) ורק אחרי שנה. השאלה שלי אם הם לא הגישו את התביעה (שנראית כתביעה אזרחית נגררת לפלילית) כדין והתקנות, האם ביהמ"ש יכול לדחות את התביעה על הסף. ושאלה נוספת אם הם מגישים את התביעה כתביעה רגילה ולא כנגררת לפלילית(שכן המועדים חלפו), האם הם יכולים לבסס את כל העובדות על פסק הדין המרשיע ולצרף אותו את כתב האישום הכרעת הדין וגזר הדין? קראתי כי שחלף המועד להגשת "תביעה אזרחית נגררת לפלילים" ניתן בכל זאת להגיש תביעת נזיקין "רגילה" בהתאם למועד ההתיישנות (7 שנים מהאירוע) אבל לא הבנתי מה זה "רגילה" האם זה מבלי לבסס את העובדות של פסק הדין המרשיע ?

    • פסק דין פלילי כראיה במשפט אזרחי
      עו"ד יוסף רז | 10/08/2011 18:23

      אמיר שלום לפי סעיף 42א לפקודת הראיות, ממצאים ומסקנות של פסק דין פלילי חלוט מרשיע יהיו קבילים במשפט אזרחי כראיה לכאורה נגד המורשע עצמו, חליפו, מי שאחריותו נובעת מאחריות המורשע או מי שחב בחובו הפסוק והוא בעל דין במשפט האזרחי. או בקיצור: ניתן לעשות שימוש בפסק דין פלילי מרשיע כראיה לכאורה בלבד במשפט אזרחי. זאת להבדיל מתביעה נגררת להרשעה בה הממצאים והמסקנות יהוו ראיה מכרעת שאינה ניתנת לסתירה. בברכה עו"ד יוסף רז