????

  • עזרה דחופה!!!!!!
    רביד | 10/08/2011 10:32

    האם עד שעולה להעיד מטעם התביעה (ויודגש לא מדובר בעד מדינה) יכול להסכן בהאשמה בעבירות שיעלו מעדותו (דוגמאת הבהרה עד ראייה לרצח מעיד שראה את פני הרוצח מכיוון שבאותה שעה היה עסוק בפריצה לבניין והרצח התבצע סמוך לבניין-האם ניתן לאחר עדותו להאשימו בעבירת הפריצה שעלתה מדבריו)-האם יש מקור חוקי /פסיקתי?

    • ????
      רביד | 10/08/2011 11:28

      יש תשובה?

    • הזכות להימנע מהפללה עצמית
      עו"ד יוסף רז | 10/08/2011 11:45

      רביד שלום הזכות להימנע מהפללה עצמית מעוגנת בפקודת הראיות ובפקודת הפרוצדורה הפלילית. עד אינו חיייב לומר דבר שעלול להפלילו בביצוע עבירה פלילית. אם אמר- אין לו חסינות מוקנת. בברכה עו"ד יוסף רז

      • אני לא בטוח..
        רביד | 10/08/2011 13:12

        סעיף 47 לפקודת הראיות מדבר על מסירת ראיה. עד התביעה יכול להימנע מלמסור ראיה שעלולה להפלילו... אבל השאלה שלי כוונה לגבי דברים שאמר העד ... אמקד את השאלה שלי..האם פקודת הראיות ס' 47 מדבר רק על ראיה חפצית או על עצם העדות עצמה?

        • הבהרה
          עו"ד יוסף רז | 10/08/2011 16:50

          רביד שלום בפרשת חורי נקבע כי הזכות לחיסיון בפני הפללה עצמית שבסעיף 47 (א) מתייחסת לשני מישורים: 1. לדרישה לתת תשובה מילולית. 2. לדרישה להצגת מסמך/מיטלטלין. החיסיון שבסעיף 47(ב) קובע כך: אם עד מבקש שלא להשיב לשאלה כי התשובה עלולה להפליל אותו- ביהימ"ש יכול לחייב את העד להשיב. במקרה כזה העדות לא תוגש כראיה במשפט שמתנהל כנגדו. ז"א ישנו חיסיון מצומצם מאוד במקרה כזה. עד שוויתר על זכותו והשיב לשאלה שעלולה להפליל אותו- אין לו כל חיסיון. מקווה שהנקודה הובהרה. בברכה עו"ד יוסף רז

          • תודה רבה  לת
            רביד | 10/08/2011 18:41