שיקול דעת ממונה על עבודות שירות

  • עבודות שירות
    מירב | 08/08/2011 21:14

    בקשר לעונש עבודות שירות אם לנאשם אין כתובת והוא נע ונד האם בכול זאת יקבל את העונש? כתבתי לך בהודעה למטה בהמשך להתכתבות

    • שיקול דעת ממונה על עבודות שירות
      עו"ד יוסף רז | 08/08/2011 21:57

      מירב שלום לצורך בחינת התאמה לעבודות שירות נשלח המועמד לממונה על עבודות השירות אשר בודק קריטריונים מסוימים ומגיש חוות דעת לבית המשפט- האם הנאשם כשיר לבצע עבודות שירות אם לאו. באשר לנאשם שאין לו מקום מגורים קבוע- אני מעריך שכל מקרה צריך להיבדק לנסיבותיו הוא. אם הממונה ימצא חשש סביר שהנאשם לא יהא מסוגל לעמוד בתנאים יש סיכוי שתינתן חוות דעת שלילית. לדעתי יש מקום לתת לכל נאשם (חוץ ממקרי קיצון) שנמצא מתאים לכך על ידי בית המשפט, הזדמנות לבצע עבודות שירות. בכך הוא יתרום לקהילה ולא יהווה נטל כלכלי. במקרה הכי גרוע- הוא ימשיך לרצות את יתרת התקופה בבית הסוהר. בברכה עו"ד יוסף רז