רישום משטרתי

  • רישום משטרתי- פרקליטות
    שירלי | 08/08/2011 07:10

    הבנתי שכאשר תיק מסוג פשע הנסגר בפרקליטות ללא הגשת כתב אישום אלא מחוסר ראיות, עדיין נותר שם תיעוד של הנ"ל ולא רק במשטרה. מהן ההשלכות של זה? האם הפרקליטות מהווה גוף המבקשים ממנו מידע. האם כך המידע חשוף ליותר גורמים פרט לאלה בתוספת השלישית? תודה,

    • רישום משטרתי
      עו"ד יוסף רז | 08/08/2011 14:44

      שירלי שלום הגוף שמנהל את המרשם הפלילי הוא משטרת ישראל ולא הפרקליטות, על כל המשתמע מכך. בברכה עו"ד יוסף רז

      • שוחחתי עם הפרקליטות ונאמר לי שנותר רישום גם אצלם
        שירלי | 08/08/2011 14:48

        מה המשמעות של הדבר? האם היא רשאית למסור פרטים?

        • המשך
          עו"ד יוסף רז | 08/08/2011 14:54

          המרשם מנוהל רק על ידי משטרת ישראל - הקשר היחיד של הפרקליטות למרשם זה הוא שוטר שיושב בפרקליטות ומזין פרטים של תיקים סגורים למרשם עצמו דרך המחשב. לא ברור לי איזה רישום בדיוק נאמר לך שהפרקליטות שומרת אבל מניסיון אישי- הפרקליטות אינה מנהלת מרשם פלילי ובוודאי שלא מעבירה מידע אודותיו לגופים שונים ומשונים. ייתכן והכוונה הייתה לתיעוד ממוחשב של התיק וסיבת הסגירה שלו. אף אם קיים תיעוד שכזה- הוא אינו קשור למרשם הפלילי כלל וכלל ומשמש לצרכי תיעוד פנימיים בלבד. בברכה עו"ד יוסף רז

          • אכן- תיעוד של התיק וסיבת הסגירה
            שירלי | 08/08/2011 14:58

            אז אין משמעות לכך שיש שם תיעוד? אין מה לחשוש מזליגת המידע מעבר לתוספת השלישית? גורמים לא פונים אליה בבקשה לקבלת מידע? ואם התיק בוטל מחלוף הזמן, אז הוא נמחק גם מהתיעוד הפנימי של הפרקליטות?תודה רבה,

            • המשך
              עו"ד יוסף רז | 08/08/2011 15:21

              אין לך כל סיבה לחשוש מכך (רק מהחשש של כולנו מהאקרים שיפרצו למאגרים ממוחשבים ויפיצו מידע ברשת...). גם אם ישנו תיעוד מסוים בפרקליטות, הוא אינו מועבר לאף אחד! לגבי שאלתך האם המידע נשמר גם לאחר תקופת המחיקה- אין אפשרות לדעת, מדובר במערכת ממוחחשבת פנימית של הפרקליטות. בברכה עו"ד יוסף רז

              • דבר נוסף קטנטן
                שירלי | 08/08/2011 15:33

                הפרקליטות לא נמנית על הגופים הרשאים למסור מידע כלל???זה תיעוד פנימי ותו לא?