אי הרשעה

  • אי הרשעה בעסקת טיעון
    יוסי | 07/08/2011 21:21

    מה עדיף לעשות כשאני הולך על אי הרשעה ע"י תסקיר מבחן.1-לעשות עיסקת טיעון ואז יש כתב אישום חדש עם 4 סעיפים במקום 7 סעיפים.אוו הדרך 2- ללכת להוכחות ואז אני הודע במספר מסויים תלויי בדיון הוכחות ואז לבקש אי הרשעה ע"י תסקיר קצין מבחן מה עדיף יותר עלפי הניסיון שלכם?

    • אי הרשעה
      עו"ד איתמר סיון | 08/08/2011 08:15

      הכל תלוי בטיב ההוכחות. ככל שההוכחות של המדינה ברף נמוך, יכול והמדינה תסכים כבר בשלב לפני הוכחות לאי הרשעה. אם הכוונה לא לנהל את התיק עד סופו, עדיף להגיע להסדר סגור בנוגע לאי ההרשעה. יש לקחת בחשבון שהודאה ללא ניהול הוכחות היא נימוק להקלה בעונש, והוא קיים במידה מופחתת כאשר מתחילים לנהל הוכחות.