ויזה ורישום פלילי

  • מסירת מידע מהמרשם הפלילי לשגרירות זרה
    נאור | 02/08/2011 22:21

    עניין קצת שונה -אני מבין שרישום פלילי מכל סוג מכשיל כמעט לגמרי את סיכוייקבלת ויזה לארה"ב. (אין לי מושג לגבי ארצות אחרות).אני מבין שחוק תקנת השבים מתיר למסור מידע לשגרירויות זרות,אבל בכל זאת ברצוני לשאול:א. לפי הנהלים הקיימים, עד כמה המאגר המשטרתי נגיש בפועל   לשגרירות  הזרה? (בדגש על ארה"ב):    האם ברמה של שיתוף מלא? (ברמת כל מאגר המידע, או     אוטומציה כלשהי של העברת המידע)     או רק לפי דרישה פרטנית? (עם או בלי הסכמת המבקש) ב. האם על-פי החוק, מסירת המידע לשגרירות מוגבלת בזמן?     (ואם כן, אז לפי תקופת התיישנות, או תקופת מחיקה?)     יש שמועות שגם שנים רבות לאחר ההתיישנות, נדחו בקשות     לוויזת תייר בסיסית ביותר, אבל אני לא יודע אם הן נכונות.לא מצאתי שום תקנות בחוק שמתייחסות לשאלות אלו.אשמח לקבל תשובה.תודה!

    • ויזה ורישום פלילי
      עו"ד יוסף רז | 04/08/2011 19:41

      נאור שלום שגרירויות מקבלות מהמשטרה אישור בדבר היעדר רישום פלילי/תיקים תלויים ועומדים (מה שנקרא: "תעודת יושר"). הדבר נעשה רק בהסכמת וחתימת המבקש כמובן, הגם שבוודאי זה תנאי בל יעבור לקבלת ויזה. כל שגרירות קובעת לעצמה את תוקף התעודה. למידע נוסף, חפש בגוגל "מדור מידע פלילי" "חולית רישום" בהצלחה עו"ד יוסף רז