התחזות ועניין לציבור

  • עבירת של התחזות
    רונן | 01/08/2011 18:32

    שלום לפני מספר ימים ,התקשר אלי אדם שהציג את עצמו כשליח של דואר ישראל ,וביקש ממני לצאת מביתי ,ע"מ להעביר לי מכתב יצאתי מהבית והוא העביר לי מכתב ממשרד עורכי דין אבל התברר שהוא שליח של המשרד ולא עובד של דואר ישראל שאלתיא א. האם ניתן להגיש תלונה למשטרה בגין התחזות ? ב. האם ניתן להגיש תלונה ללשכה של עורכי הדין ?.תודה .רונן

    • התחזות ועניין לציבור
      עו"ד יוסף רז | 01/08/2011 19:24

      רונן שלום תחילה דע שזכותו של כל אדם שמרגיש שנפל קורבן לעבירה פלילית להגיש תלונה במשטרה. לגבי תלונה ללשכת עורכי הדין- מאחר והשליח אינו עו"ד וספק האם המעסיק שלו הורה לו להתחזות לעובד דואר- התלונה נראת מיותרת. אבל לפני שאתה רץ למשטרה קח בחשבון שלעניות דעתי, המעשים שתארת אינם עולים לכדי עבירה פלילית וגם אם כן, אין כל עניין לציבור בחקירת המקרה ובוודאי שלא בהעמדתו לדין של השליח. זה יטען במשטרה שרק אמר "דואר" ולא הזדהה כדוור של דואר ישראל, וכו'... כשמוגשת תלונה במשטרה כנגד אדם יש לכך השלכות, האם נפגעת מהתנהגותו של השליח עד כדי כך שאתה מעוניין שיפעילו נגדו סנקציות פליליות? תחשוב על נקודות אלו. בהצלחה עו"ד יוסף רז

      • התחזות
        רועי | 02/08/2011 16:40

        שלום רונן אני מסכים עם עו"ד יוסף רז ,תלונה בלשכת עורכי הדין מיותרת, משום הנימוק שהעלה עו"ד המלומד אך מאידך גיסא אני חולק עליו. ידוע לי שמספר משרדי עו"ד בעיקר אלו שמתעסקים בגביית כספים נוהגים להתחזות לכל מיני גופים , על מנת שהנתבע יקבל את המכתב ובכך להמשיך את הליכים נגדם . ולכן לענ"ד יש עניין לציבור . בהצלחה