זכויות נפגעי עבירה

  • טופס נגד הסדר טיעון או עסקת טיעון
    מירב | 30/07/2011 23:43

    שלום היכן אני יכולה לצמוא באינטרנט טופס אותו אני שולחת לתביעה נגד הסדר טיעון או הקלה בעונש אני נפגעת עבירה. ועוד שאלה החבר שלי כרגע בגמילה תהליך של שנה התיק עומד בבית משפט אחרי שלב ההוכחות הדיון נקבע ל2.10 האם זה יהיה המשפט הסופי או שימשיכו לדחות אותו. יש לו תנאי של 14 חודשים מאסר בפועל האם השופט יפיעל את התנאי או יתחשב בעובדה שהוא בגמילה?

    • זכויות נפגעי עבירה
      עו"ד יוסף רז | 31/07/2011 08:47

      מירב שלום לא בכל מקרה נפגע עבירה זכאי להביע דעתו באשר להסדר טיעון שמתגבש .(רק בעבירות מין או אלימות). לגבי הקלה בעונש- מדובר בתסקיר נפגע עבירה. אני לא חושב (או לפחות לא נתקלתי בזה) שיש צורך בטופס מיוחד, פשוט תעלי על הכתב בצורה מסודרת נימוקייך ותגישי לפרקליט המטפל בתיק או לממונה בפרקליטות הספציפית על זכויות נפגעי עבירה. לא ניתן לדעת האם הדיון ידחה שנית מבלי להכיר את התיק. באפשרותך לפנות לפרקליט המטפל בבקשה לקבל מידע בעניין זה. התשובה לשאלה האם התנאי יופעל או יוארך תלויה במספר גורמים, בין השאר- חומרת העבירות, עברו הפלילי, השיקום שעבר ותסקיר שירות המבחן. אין אפשרות על גבי הפורום להשיב לשאלה זו מבלי להכיר את פרטי המקרה. בהצלחה עו"ד יוסף רז

      • המשך
        מירב | 31/07/2011 12:07

        אני נפגעת עבירת אלימות וידוע שיש טופס הוצאתי ממערכת מנ"ע רק ,שעכשיו אני לא מצליחה להוציא. מה אתה ממליץ לי לכתוב בלי להקלע לתוכן ריגשי . מדובר בעבירת אלימות נגדי.

        • המשך
          עו"ד יוסף רז | 31/07/2011 12:33

          מירב שלום אין כל מניעה להכנס לתוכן רגשי, לדעתי אף רצוי. אני מציע לך להתייחס לנקודות הבאות: * נסיבות ביצוע העבירה- תדירות, חומרה, מפלס האלימות וכדו'. * כיצד האלימות השפיעה עלייך- במישור הפיסי ובמישור הנפשי. * הוצאות כספיות בעקבות האלימות- אם היו (טיפולים רפואיים/פסיכולוגיים). * מה המצב בינך לבין התוקף היום- האם חזר על מעשיו או שקיים נתק. * כל דבר אחר שעשוי להית רלוונטי. בהצלחה עו"ד יוסף רז