חוסר שביעות רצון מטיפול משפטי

  • משפט פלילי מהיר
    ש.י | 28/07/2011 14:14

    אתמול היתקיים משפט של בני הקטין. הופיע עד מטעם התביעה( שוטר- עד הזמה) בני כנאשם ועוד שני עדי ההגנה.להפתעתי וללא ידיעתי כהורה- עו"ד נתנו את סיכומיהם. לנו זה נראה מאוד מוזר- המשפט מצד התביעה היה יחסית ארוך ואצלנו גם ההגנה וגם הסיכום. לנו נראה כי רצוי היה לסכם את הדברים בצורה מסודרת ולהזמין עוד עדים-כדי להדגיש את מחדלי החקירה ומגמתיות החקירה אך פתאום עוה"ד סיכמה. חששנו לדבר כדי לא ליצור פרובוקציה אך יש לנו מועקה כבדה שאולי לא עשינו מספיק להגנתו. האם אפשר לעשות עכשיו משהו? האם ובמקרה שהכרעת הדין לא תהיה רצויה יהיה אפשר להעלות טענות אלו?

    • חוסר שביעות רצון מטיפול משפטי
      עו"ד יוסף רז | 28/07/2011 17:34

      שלום רב כעיקרון שלב הסיכומים מגיע לאחר שמיעת הראיות וברוב התיקים הצדדים משמיעים סיכומים בעל פה. רק בתיקים גדולים ומורכבים קובעים דיון מיוחד לסיכומים ולעיתים אף מוגשים הסיכומים בכתב. מאחר ולא ציינת באיזה עבירה בנך מואשם, אני מניח שלא מדובר בתיק מורכב יתר על המידה. חוסר שביעות הרצון שלכם מהטיפול המשפטי אותו מקבל בנכם יכול ומוצדק ויכול ולא. אני מציע לכם תחילה להיפגש עם עו"ד ולהעלות בפניו טענותיכם. יתכן ולאחר שהוא יסביר לכם מדוע פעל כפי שפעל, הדברים יראו הגיוניים. אם עדיין לא תהיו מרוצים, אתם תמיד יכולים לגשת לעו"ד לקבל חוות דעת נוספת. עניין שכזה רצוי לעשות כמה שיותר מוקדם ולא לחכות לאחר הכרעת הדין או למצער, לשלב הערעור. זאת מאחר והשמעת טענה של יצוג כושל בשלב הערעור הינה בעייתית מסיבות רבות. בהצלחה עו"ד יוסף רז