חוסר אשמה

  • מחיקת רישום משטרתי
    רואה חשבון צעיר | 26/07/2011 19:39

    שלום רב, אני רואה חשבון צעיר ולפני כ- 3 שנים נפתח לי תיק פלילי בגין זיוף וקבלת דבר במרמה ולפני כמה חודשים הוא נסגר מחוסר ראיות מספיקות.אני נגררתי לסיפור במקרה מכיוון שעזרתי לאבי בחברת האבטחה שלו, למרות שאני לא הייתי אשם כלל וכלל.גם אבי לא, אך זה סיפור ארוך.... ושאלתי היא כזאת - במידה ואני רוצה למחוק רישום משטרתי שיש לי, למרות שלא חלפו 5 שנים, האם אני יכול לפנות עצמאית במכתב ולבקש שימחקו רישום משטרתי לפני שחלפה תקופת מחיקה מינימלית באופן חד פעמי (אין לי עבר פלילי קודם ואני רו"ח כאמור)? ואם יסרבו לי האם יש לזה השלכות על בקשות עתידיות למחיקה? יש לציין שעקב סיבות המקרה אין אפשרות כנראה לשנות את עילת הסגירה "לחוסר אשמה".האם היו תקדימים כאלה? תודה רבה

    • חוסר אשמה
      עו"ד איתמר סיון | 26/07/2011 19:43

      אינני יודע מי אמר לך שאי אפשר לשנות את עילת הסגירה לחוסר אשמה. לדעתי, זה מה שתעשה - תגיש בקשה לשינוי עילת סגירה מחוסר ראיות לחוסר אשמה. מניסיוני, אם יודעים מה לטעון, הבקשה משכנעת קצין חקירות שמשנה את עילת הסגירה. יש בעיות עם טיעונים כאלה, וגם חלף המועד בחוק להגיש בקשה - אך זה אפשרי. ניתן גם לבקש למחוק את הרישום, אך מאחר והתיק נסגר רק לפני מספר חודשים, קשה לי להאמין שהנתיב הזה יניב את מה שאתה מייחל לו. בהצלחה.

      • המשך
        רו"ח צעיר | 26/07/2011 23:29

        נאמר לי ע"י עורכי דין דעתנים מאוד , שאם , כמו במקרה שלי יש הודעה בעבירה טכנית בלבד ואפילו בתום לב, בשל עצם ההודעה, קשה מאוד עד בלתי אפשרי לקבל חוסר אשמה.

        • עבירה טכנית - תום לב
          עו"ד איתמר סיון | 27/07/2011 07:12

          אם יש תום לב בהקשר של זיוף וקבלת דבר במרמה - אין עבירה! ובהחלט יש סיכוי לשנות לחוסר אשמה. אינני מכיר את החומר, אך באופן כללי קשה לי עם עורכי דין שאומרים ללקוחות שאין שום סיכוי לעשות משהו בכיוון שלהם. מניסיוני, עדיף לנסות מאשר להתייאש עוד בטרם הניסיון. שוב אומר בהצלחה, ידידי, כי זה נשמע כמו מקרה שצריך למחוק את הרישום.