מחיקת הרשעה

  • אפשרות לביטול הרשאה פלילית?
    שחר | 25/07/2011 14:22

    לפני כ 3 שנים הורשאתי בעבירה פלילית, וכרגע יש לי תיק.בזמן הדיונים, עלתה האפשרות לסיים את התיק ב"ללא הרשאה" ורק עם עבודות לתועלת הציבור. לצערי הפרקליטות חזרה בה מהעסקה בדקה ה 90, והשופטת קיבלה את עמדת הפרקליטות.אך עם זאת, השופטת אמרה בפסק דין, שבמידה והרשאה זאת תפגע ביכולתי לעבוד, יהיה ניתן לבטל את ההרשאה בעתיד "בתהליכים הרגילים"לפני מספר חודשים ניסיתי לחדש את הויזה לארה"ב, אך מכיוון שיש לי תיק פלילי סורבתי.במסגרת עבודתי אני טס כ 4-6 פעמים בשנה ללקוחות שונים, ואף לארה"ב. בעקבות סירוב הויזה לארה"ב (ויכולת הסירוב למדינות נוספות בעתיד), אני מפחד שעבודתי תיהיה בסכנה.שאלותי הן:- האם באמת קיים תהליך "ביטול הרשאה" כפי שבא בפסק הדין?- האם מצבי הנוכחי מאפשר לי לנסות ולבטל את ההרשאה?- מה הסיכויים לביטול שכזה?- האם יש עו"ד שמתמחים/ממולצים בביטול הרשאה?

    • מחיקת הרשעה
      עו"ד יוסף רז | 25/07/2011 16:43

      שחר שלום מאחר ולא חלף די זמן, האפשרות הריאלית היחידה שעומדת בפניך היא הגשת בקשה לחנינה מהנשיא. זאת כמובן על ידי עו"ד פלילי בלבד. בהצלחה עו"ד יוסף רז

      • תודה - שאלת המשך
        שחר | 25/07/2011 19:31

        מהו הזמן המינימלי לביטול הרשאה?ולמה התכוונה השופטת כשאמרה שאם ההרשאה תפגע בעבודתי אני אוכל לבטלה? (האם התכוונה לחכות את הזמן הזה?)

        • המשך
          עו"ד יוסף רז | 25/07/2011 19:46

          פרק הזמן למחיקת הרשעה מורכב משני גורמים: האחד- תקופת התיישנות- תלוי בסוג העבירה ובעונש שהוטל (בד"כ בין 7 ל- 10 שנים). השני- תקופת המחיקה- בד"כ 10 שנים. רק לאחר חלוף שתי התקופות ההרשעה תימחק וגם אז, לא מדובר במחיקה כליל אלא רק בצמצום מספר הגופים שיהיו זכאים לקבל את המידע אודות ההרשעה. אין לי מושג למה התכוונה השופטת הנכבדה. ביטול הרשעה הינו הליך שננקט בין הכרעת הדין לגזר הדין ולא לאחר תום המשפט. אני חוזר וממליץ לך לבדוק את הכיוון של חנינה. מוסד החנינה (בניגוד למה שחושבים) מטפל בבקשות מהסוג שלך ואשר לעיתים נענות בחיוב. בהצלחה עו"ד יוסף רז

          • שוב תודה - ומתוך פסק הדין (בעניין הביטול)
            שחר | 25/07/2011 22:43

            הינה ציטוט מפסק הדין בנוגע לעיניין הביטול בעתיד:"...למעלה מהדרוש מוצאת אני לציין שבמידה ובעתיד יתעורר חשש ממשי שההרשעה פוגעת בתפקודו או בקידומו של הנאשם במקצועו יוכל לעשות שימוש בדרכים שונות הקבועות בדין למחיקת הרשעה, כדברי כבוד השופט גרוניס בע"פ 4947/05, פלוני נ' מ"י(תק-על 2006(3), 3532, 3533(2006)" ופה יש ציטוט מההחלטה שעליה הסתמכה השופטת: "נציין, כי הדין הכולל הסדר להביא למחיקת הרשעות, אף מחוץ לגדרו של חוק המרשם הפלילי ותקנת השבים, התשמ"א 1981. לכן, בבוא היום ובהנחה כי המערערים לא יחזרו לבצע עבירות, יוכלו הם לפנות, כמובן, על מנת שיוסר הכתם שהביאו על עצמם"אני לא משפטן, אבל, לעניות דעתי נאמר פה מפורשות ע"י השופטת כי במידה ויש סכנה של ממש (שאני מניח שהאם יש סכנה של ממש בית המשפט יצטרך לקבוע) לעבודתי (או אפילו לקידומי בעבודה) יש לי דרכים נוספות מלבד הנאמר בדין מחיקת הרשעה (כפי שאפילו אתה הבאת אותו פה).אני מבין שפה זה פורום, ולא הייתי מתנגד להוועץ עפ עו"ד בנושא, רק שהעו"ד שלי (שטיפל בי במקרה הנ"ל) לא חוזר אלי, ואני לא מכיר עו"ד אחר.במידה ואתה חושב שיש בסיס להמשך, אשמח ליצור קשר

      • איפה כתוב שבקשת חנינה
        אור | 25/07/2011 22:10

        אפשר להגיש על ידי עורך דין פלילי בלבד?

        • הבנת הנקרא
          עו"ד יוסף רז | 25/07/2011 23:08

          אור שלום כמובן שלא חובה להגיש בקשה שכזו על ידי עו"ד פלילי הדבר בגדר המלצה, בדיוק כמו כל דבר שנכתב בפורום. השבתי לשואל שבקשה כזו מגישים באמצעות עו"ד פלילי מאחר והוא שאל: "האם יש עו"ד שמתמחים/ממולצים בביטול הרשאה?" (הרשאה במקור, י.ר) אני מקווה שדברי הובהרו כעת עו"ד יוסף רז

          • הבנתי את הנקרא היטב
            אור | 26/07/2011 07:07

            שאלתי הייתה רטורית. מאחר שאין חובה להגיש בקשת חנינה באמצעות עורך דין, ואתה יודע זאת, לא ייתכן שתכתוב: "האפשרות הריאלית היחידה שעומדת בפניך היא הגשת בקשה לחנינה מהנשיא זאת כמובן על ידי עו"ד פלילי בלבד". זו אינה המלצה, אלא הטעיה, שריח של פרסומת נודף ממנה, מה גם שאתה נוקט ניסוח זה לעתים קרובות. יתירה מזו: ה"המלצה" לגופה מפוקפקת בעיניי. היא טעונה הוכחה סטטיסטית, וכזו לא הבאת.

            • אור - אתה רדוד!
              כרמית | 28/07/2011 09:46

              אין לי מה להוסיף

              • במומך פסלת  לת
                אור | 28/07/2011 19:32