ניסיון עוקץ

  • נסיון לעקיצה? מה עושים?
    עמי | 25/07/2011 10:23

    שלום,שבוע שעבר ביום רביעי בבוקר התקשרה אלי מישהי וסיפרה לי סיפור קצת הזוי- היא טענה שהיא מחברת האשראי והם אוספים כרגע הצהרות מכל הלקוחות שלהם שמצהירים שהם לא ממנים ארגוני טרור ובשביל זה היא תצטרך לפקסס לי טופס שבו אחתום ואפקסס לה חזרה בצירוף של צילום תעודת זהות. בגלל שהייתי קצת לחוץ בבוקר לא ממש שמתי לב לזה ואמרתי לה שתתקשר עוד שעה כשאהיה בעבודה ואתן לה את מס הפקס. כמובן שדקה אחרי זה חשבתי על זה ואמרתי שזה נשמע לי לגמרי הזוי וכשהיא תתקשר שוב לקחת את מס' הפקס אני אבקש ממנה טלפון שאליו אני אחזור כדי לוודא שהיא באמת מי שהיא טוענת שהיא. היא לא התקשרה שוב. ניסיתי לפנות לחברת האשראי אבל אחרי 20 דק על הקו מחכה במרכזיה שלהם ויתרתי. גם כשניסיתי לחזור למס' הטלפון שממנו היא התקשרה- היה צליל תפוס והשיחה ישר נותקה.אתמול, התקשר אלי למספר הישיר במשרד בחור שהציג עצמו כמוטי מביטוח לאומי, וטען שקרתה אצלהם טעות ושאני מופיע אצלהם כלא עובד בחודשים האחרונים, ובשביל לתקן את הטעות הוא צריך לפקסס לי טופס אותו אעביר להנהלת חשבונות. זה לא היה לי חשוד בתחילה כי הוא ידע איפה אני עובד, את התעודת זהות שלי ואת המספר הישיר במשרד. גם ממנו לא קיבלתי שום פקס, ולכן זה נראה לי צירוף מקרים לקבל שתי שיחות הזויות תוך כמה ימים.השאלה היא- מה אפשר לעשות? נראה לי שמישהו אוסף עלי פרטים ואולי ינסה להשתמש בהם לרעה... יש טעם להגיש תלונה במשטרה? יש משהו אחר שניתן לעשות?

    • ניסיון עוקץ
      עו"ד יוסף רז | 25/07/2011 11:28

      עמי שלום נשמע שנפלת קורבן לניסיון עוקץ כל שהוא. הכי חשוב להיזהר ולא למסור לאף אדם פרטים בטל' / פקס אני מציע לך להקליט את השיחות ולשמור אותן באפשרותך כבר עכשיו להגיש תלונה במשטרה אבל בלי שקרה נזק אני בספק האם יעשו משהו עם זה באפשרותך גם להמתין (וכמובן תוך כדי המתנה לתעד את כל הפניות אליך) ולראאות האם נעשה שימוש בפרטים שלך בצורה כל שהיא. אפשרות אחרונה לבעלי ממון בלבד הינה לשכור שירותיו של חוקר פרטי שיבדוק את המקור לפניות הללו. בהצלחה עו"ד יוסף רז