נפגע עבירה

  • זיוף חתימה
    יובל | 24/07/2011 04:34

    שלום,אני עבדתי כמעט שנה בחברת אבטחה ישראלית בחו"ל, ובסמיכות למועד סיום החוזה, החברה החליטה לפטר אותי (עקב רצוני לחזור לארץ בעקבות גסיסתו של אבי, שהיום הוא כבר נפטר).כשעוד הייתי בחו"ל, ולאחר שהם פיטרו אותי, הגיש לי האחמ"ש תחשיב שכר (טופס סגירת חשבון שמנפיקים לכל המאבטחים בתום משך תקופת העבודה), ושם נאמר שמכיוון שפוטרתי לפני הזמן, אני חייב לחברה סכום של כסף (מספר אלפי דולרים - בגין הכשרה מיוחדת בישראל, לבוש, טיסות וכ'ו...).אני סירבתי לחתום, וחזרתי לישראל.מספר חודשים לאחר שנחתתי קיבלתי מכתב לביתי, והתברר שנפתח תיק הוצל"פ על סכום של מספר אלפי שקלים,בהתאם לעצות של ידיד משפחה (עו"ד במקצועו) הגשתי בקשת התנגדות לביצוע שטר, ומאז אני בדיונים משפטיים איתם.כעת לאחר שהחברה התובעת הגישה את חומר התביעה שלהם לביהמ"ש (החומר שמשמש אותו לתצהיר עדות ראשית), הבחנתי שהם מבססים כמעט את כל התיק שלהם, על בסיס מסמך התחשיב, שלא היה חתום על ידי!החתימה שלי זויפה ע"י האחמ"ש (הוא נתן תצהיר שקר, ואמר שאני זה שחתמתי), ועל כן רוצים לחייב אותי על הסכום שכביכול חתמתי עליו.לאחר שהשגתי את המסמך, הגשתי תלונה במשטרה בגין זיוף מסמך, ונתתי להם את כל החומר שהם זקוקים לו (פרוטוקולים, תמונה של החשוד, וכ'ו).החוקר בתחנת המשטרה אמר לי שאני יכול לברר סטטוס על התפתחות התיק בעוד כשבוע.העניין שמדאיג אותי שלאחר שדיברתי עם עו"ד (קרוב משפחה) הוא אמר לי שרוב הסיכויים שהמשטרה לא תעשה עם זה כלום, כי ישנה מגמה קשה של סגירת תיקים, או במילים אחרות "ראש קטן".אז נניח והמשטרה תסגור את התיק, איזה עוד אופציות יש לי?הרי כל גרפולוג, יוכל לאחר בדיקה קצרה להבחין בוודאות שזה לא כתב היד שלי, ולמעשה זה כתב היד של אותו אחמ"ש (ברוב טיפשותו הוא חתם על מסמך התצהיר בכתב ידו).נ.במה ניתן לעשות במידה ואותו חשוד יעזוב את הארץ?אני יודע שיש לו כוונה לטוס לחו"ל, לתקופה יחסית ארוכה.האם במידה והחוקרים ינסו לאתר אותו, ויגלו שהוא עזב את הארץ, כאשר הוא יחזור תהיה עליו הערת אזהרה במסוף גבולות (או מה שזה לא יהיה)?תודה רבה לעונים.

    • נפגע עבירה
      עו"ד יוסף רז | 24/07/2011 09:11

      יובל שלום אני מציע לך להמתין ולראות כיצד תסתיים החקירה. במידה ואכן יוחלט שלא להעמיד את החשוד לדין, תוכן להגיש על כך ערר. לגבי היציאה מהארץ, אם יש לך מידע מבוסס גש לחוקר ותידע אותו. אל תתייאש כל כך מהר מהמשטרה תן להם הזדמנו לחקור את התיק. מציע לך במקביל לבדוק אפשרות של תביעה אזרחית- בעניין זה פנה לפורום דיני נזיקין/עבודה שבאתר. בהצלחה עו"ד יוסף רז

      • אני מודה לך מאוד, תודה רבה...  לת
        יובל | 24/07/2011 16:22