סירוב לשכת עורכי הדין לקבל מתמחה/חבר עקב רישום פלילי

  • רישום פלילי
    רונן | 22/07/2011 18:24

    שלום רב, לפני כשנתיים שמשתי כשוטר במשטרת ישראל. עקב תיק מח"ש שמתנהל נגדי על תלונה של תקיפה, הוגש כתב אישום ומתנהל משפט. כמו כן נרשם לי רישום פלילי בגין תקיפה. המשפט עדיין מתנהל ואיני יודע מה יהיו תוצאותיו ויש בכוונת ללמוד לימודי משפטים. האם יש סיכוי שהרישום או החלטת השופט בסוף המשפט יהוו הפרעה לקבלתי ללשכת עו"ד? מה ניתן לעשות בעניין?

    • סירוב לשכת עורכי הדין לקבל מתמחה/חבר עקב רישום פלילי
      עו"ד יוסף רז | 23/07/2011 09:22

      רונן שלום בהחלט יתכן ולשכת עורכי הדין תסרב לקבל אותך כמתמחה / כחבר בשל רישום פלילי (ראה סעיפים 27 ו- 44 לחוק לשכת עורכי הדין) כרגע, מאחר והמשפט נגדך עדיין מתנהל, אין באפשרותך לעשות כלום. אם תחליט ללמוד משפטים תדע שאתה לוקח סיכון בכך שהלשכה לא תאשר קבלתך כמתמחה. בהצלחה עו"ד יוסף רז