הלוואי

  • עבירת מהירות(מעל 40 קמ"ש בבין-עירוני)-רישום פלילי?
    סטודנט למשפטים | 22/07/2011 14:57

    שלום רב,אני סטודנט למשפטים שנה ב', לפני כשבועיים נתפסתי בכביש בין עירוני שבו המהירות המותרת הינה 90 על מהירות 145,קיבלתי פסילה מנהלית למשך חודש, ובעוד כ3 חודשים יש לי משפט.כידוע ישנם רישומים פליליים שבעטיים נמנע מאדם קבלת רישיון עו"ד...מן הסתם שאיפתי להצטרף בתום לימודיי וההתמחות כעו"ד רשום בלשכה.האם עבירה מעין זו יש בה כדי למנוע ממני קבלת רשיון עו"ד.. .?תודה רבה !

    • הלוואי
      עו"ד יוסף רז | 22/07/2011 18:09

      אם הלשכה הייתה פוסלת מועמדים בגלל עבירות מהירות במקום 40,000 היו אולי 4 עו"ד בארץ ודרך אגב, עבירות תעבורה אינן חלק מהרישום הפלילי. הן מופיעות ברישום תעבורה שהוא חלק נפרד ממנו. שבת שלום ובהצלחה עו"ד יוסף רז

      • המסיר דאגה מנפש אחת,כאילו הסיר דאגה מעולם ומלואו
        ;) | 22/07/2011 18:21

        ת'אמת שבדקתי לעומק,והבנתי שזה רק עבירות עם קלון,אבל כל עוד לא הטרדתי מינית את הרכב, הכל בסדר :)שבת שלום- ותודה !

        • לא מדויק- הסבר בפנים
          עו"ד יוסף רז | 23/07/2011 09:28

          ישנה אבחנה בין סירוב לקבלת מתמחה (לפי ס' 27 לחוק לשכת עורכי הדין) לבין סירוב לקבלת חבר (לפי ס' 44 לחוק). כפי שכתבת, סירוב לקלת חבר יכול להיות עקב רישום פלילי שיש עמו קלון. אולם במקרה שלך, יהא עליך לעבור תחילה את הרף שקבוע בסעיף 27, בו הלשכה יכולה לסרב קבלת מתמחה בתנאים רחבים הרבה יותר. אבל שוב, לא רלוונטי במקרה שלך- עבירות מהירות אינן שיקול כלל וכלל. שוב, בהצלחה עו"ד יוסף רז