חזרה מתלונה

  • ביטול תלונה
    שרון | 17/07/2011 16:26

    הוגשה כנגדי תלונה במשטרה על אלימות (אומנם שקרית אבל לא כאן המקום לפרט). והמשטרה זה הגיע לכתב אישום והתיק מנוהל בבית משפט. לדיון צריך מגיש התלונה לבוא להעיד והוא איננו מעוניין, כי ירד מזמן מעניין התלונה. האם יש אפשרות לבטל את התלונה או שבגלל שזה הגיע לבית המשפט רק בית המשפט יכול לסגור את התיק? אם המתלונן מסכים לביטול התלונה האם זה פשוט או שזה מסובך? והאם ברגע שהתיק נסגר בבית משפט האם התלונה אוטומטית נסגרת במשטרה?

    • חזרה מתלונה
      עו"ד יוסף רז | 17/07/2011 17:14

      שרון שלום בשיטת המשפט הישראלית, המתלונן אינו צד להליך הפלילי (למעט חריגים שאינם רלונטיים לשאלתך) לאחר שהוגשה תלונה המתלונן לא יכול לחזור בו מהתלונה לא בשלב החקירה ולא בשלב המשפט. יחד עם זאת, במידה והמתלונן אינו מגיע להעיד ייתכן והתיק יבוטל (תלוי בגורמים מסוימים) בנוסף, במידה והמתלונן מעיד שבוצעה סולחה/התוקף פיצה אותו ולכן הוא אינו מעוניין בהמשך המשפט- בית המשפט יתן לכך משקל אני מניח שאתה מיוצג על ידי עו"ד- היוועץ בו. הוא מכיר את התיק ויכול לענות על שאלתך בצורה הטובה ביותר. במידה ואינך מיוצג- היוועץ בעו"ד פלילי בהקדם! בהצלחה עו"ד יוסף רז