אתרים לא חוקיים

  • אתרים לא חוקיים
    ב | 16/07/2011 22:01

    שלום ,לפני כמה זמן גלשתי באינטרט ונכנסתי (שלא בכונה) ע"י הקלקה באתר שנחשב מבחינת החוק כחוקי (למרות שכיום אני מתנגד ונגעל גם מאתרים אלו) לאתר שאינו חוקי. השאלה שלי היא האם בסיטואציה ששרותי משטרה כלל עולמיים גולשים באתרים אלו על מנת לתפוס אנשים החושקים בתכנים שנמצאים באתרים אלו ידווחו למשטרה על כתובת האי פי שלי שהשתרברבה לשם בלא רצון תוכל המשטרה להעמיד לדין על סמך מידע כזה ?? או שמא יצטרכו גם לבדוק במחשב עצמו אם נמצאים תכנים(מן הסתם לא נמצאים מפאת אי רצון בתכנים אלו) שהורדו מאתרים אלו ומצביעים על רצון הגולש בהם ?ב.שאלה שאולי אינה קשורה ספציפית לתת הפורום הזה אך אינני יודע להיכן להפנות אותה ,האם חברות האינטרנט יכולות מבחינת החוק להחזיק את כל רשימת אתרי האינטרנט שגלש בה הלקוח שלה ?

    • אתרים לא חוקיים
      עו"ד יוסף רז | 17/07/2011 08:49

      שלום רב אנא פרט- לאיזה סוג בדיוק של אתרים אתה מתכוון, שאלתך כללית מידי. לגבי החלק השני של שאלתך, אכן פורום זה אינו הפורום המתאים. נסה מזלך בפורום בתי משפט בהצלחה עו"ד יוסף רז

      • אתרים
        ב | 17/07/2011 16:51

        אלו היו אתרים שהתעסקו במיניות של ילדים קטנים בלשון המעטה... ושוב אדגיש בשביל הטעם הטוב שלא נכנסתי אליהם בכונת תחילה אלא מאתרים שמוגדרים על פי חוק כחוקיים(למרות שכיום אני מתנגד להם בתוקף ונגעל גם מהם) שכפו את המחשב שלי ע"י הקלקה בהם להכנס לאתרים ההם שאינם חוקיים בלא רצון ולכן גם כמובן שלא שמרתי/הורדתי/חפצתי בתוכן של האתרים האלו והוא אינו נמצא על המחשב שלי כלל.

        • החזקת תועבה - קטינים
          עו"ד יוסף רז | 17/07/2011 17:10

          שלום רב לפי סעיף 214 (ב3) לחוק העונשין: המחזיק ברשותו פרסום תועבה ובו דמותו של קטין, דינו - מאסר שנה; לענין סעיף קטן זה, "מחזיק" - למעט המחזיק באקראי ובתום לב. לעניין ההחזקה- כאן זה עניין של פרשנות. אם לא צפית/הורדת/ שמרת בדרך כזו או אחרת את הסרטים, יתכן שלא מדובר בהחזקה. יחד עם זאת, ישנה גישה שטוענת שאף צפיה רגעית מהווה החזקה. לעניין הסיפא- לפי מה שתארת, ייתכן ובמקרה שלך קיימת ההגנה שבסיפא- "למעט המחזיק באקראי ובתום לב" לידיעתך, האינטרפול וכך גם משטרת ישראל עוקבים אחרי אתרים כאלו ומגיעים לאותם גולשים. עו"ד יוסף רז

          • תודה על התשובה
            ב | 17/07/2011 17:26

            אני חושב שהחלק הזה של החוק בהחלט מדבר על המקרה שלי באקראי..