מעצר בנתב"ג

  • סיפור מעצר בנתב"ג עקב כ"א בעוון תקיפה
    דידי | 14/07/2011 23:38

    חבר שלנו מייקל הגיע עם אשתו ובנו התינוק לביקור בארץ ונעצר בשדה התעופה. הסיבה- בעקבות כתב אישום שהוגש נגדו על מקרה שאירע לפני שנים רבות. המקרה:מייקל תפס את חברתו לשעבר בדירה שלו, במטה, יחד עם גבר אחר שהתברר כמאהבה וגם שוטר במקצועו. מייקל התקוטט עם אותו שוטר. לבחורה סטר. באותו הרגע הזמין מייקל את המשטרה על מנת שתתעד את האירוע. מייקל ביקש שיזמינו אמבולנס או רופא על מנת שיבדוק את הבחורה וירשום שאין עליה סימני אלימות פיסית (כיון שהיא איימה כי תתלונן ותשקר שמייקל היכה אותה) והשוטר מצידו גם הוא איים על מייקל כי יעשה לו חיים קשים. מסתבר לאחר כמה שנים, אחרי שמייקל הקים משפחה בגרמניה, נולד לו בן. הוא אינו תושב הארץ עוד. הגיע כתב אישום לבית הוריו בעוון תקיפה חמורה (אותה אקסית מסתבר הגישה תלונה עם תיעוד ממיון כביכול, כי מייקל היכה אותה). עזרנו לו והגשנו בקשה לסגור את התיק כיוון שהוא לא בארץ. נאמר לי אישית מהפרקליטות כי התשובה היא שהתיק נסגר.1- אז איך עצרו אותו בנתבג? מי חידש את צו המעצר במשך שנה שלמה מאז הוא יצא כנגדו? 2- שנית, מייקל הובא לאחר 8 שעות, אזוק בנתב"ג, לפני שופטת שקבעה לו להתייצב לדיון בספטמבר. מייקל הסביר לה כי הוא הגיע עם משפחתו רק לארבעה שבועות ביקור וכי בגרמניה הוא לומד, אשתו עובדת והפעוט הולך למעון ואין באפשרותם להישאר בארץ לתקופה כזו ארוכה. זה אבסורד. השופטת אמרה כי יכתוב בקשה לביצוע משפט דחוף. כאן השאלה. האם בבקשה הזו אפשר לפרט גם את כל הטענות שלו (שהם בעצם תשובה לאישום)?? כלומר, לכתוב בקשה לבצע את המשפט הדחוף מהסיבות לעיל +להסביר שכל הסיפור הוא עוגמת נפש אחת גדולה שגורמים לו האקסית ומאהבה השוטר כנקמה. וכי תלונת האקסית מלהתחילה היא שקרית והוא מכחיש את כל האישום העלוב הזה (להזיכר: אין עדים למקרה, פרט לאקסית והשוטר ) האם נכון לכתוב כך את הבקשה בשמו?או שאיני יכולה לפרט את תשובתו לאישום והוא יפרט אותו בעל פה במשפט? האם יש סיכוי שיתנו לו לעזוב לגרמניה כעבור 4 שבועות  אין לו כסף לעו"ד ואני רק מתמחה ולא בקיאה בפרוצדורה. איך אוכל לעזור לו. אין לנו מסמכים ביד מכל הסיפור הזה (אפילו לא את כתב האישום)

    • מעצר בנתב"ג
      עו"ד יוסף רז | 15/07/2011 09:51

      בוקר טוב דידי אני מבין את רצונך הטוב לעזור לחבר אבל במקרה שתארת לא ניתן להשיב על גבי האתר בצורה מקצועית יש מה לעשות אבל חברך חייב להעזר בעו"ד פלילי בדחיפות. לגבי השאלות שהעלת: * אם התיק נסגר הוא לא היה נעצר, אז כנראה שקיבלת מידע מטעה או שהתיק נפתח שוב בעקבות ערר מתלונן. * מי שמחדש את צו המעצר היא המדינה כמובן. אני מניח שהוא זומן למשפט ולא הופיע ולכן הוצא נגדו צו מעצר. * שאר השאלות מחיבות להיכנס לפרטי המקרה, הגרסה אותה הוא מסר במשטרה ומשתנים נוספים שמחייבים ייעוץ אישי. בהצלחה עו"ד יוסף רז

      • מה בעניין הבקשה למשפט דחוף?אפשר לענות בה על האישום
        דידי | 15/07/2011 10:28

        אין לנו זמן לחפש עו"ד שלא ייקח הרבה כסף. הבחור נכה מלידה לא עובד הם משפחה שמתקיימת מביטוח סוציאלי ואין כסף.יש לו 4 שבועות עד הכרטיס חזרה אין זמן גם להגיש סיוע משפטי(זה לוקח חודשים מנסיון) השופטת אמרה שיכתוב בקשה לביצוע משפט דחוף בנימוק שהם צריכים לחזור תוך 4 שבועות. השאלה אם בבקשה הזו אפשר לענות לאישום ולהכחיש את כל ההאשמות? או שאת זה הוא יעשה בע"פ ברגע שיהיה זימון למשפט הדחוף?...זו בעצם השאלה המרכזית שלי  (את הבקשה אני כותבת בשמו עו"ד שייצג אותו במשפט נמצא אולי בדקה 90 אחרת יהיה מישהו מהסנגוריה)

        • המשך
          עו"ד יוסף רז | 15/07/2011 10:48

          לדעתי לא כדאי להתייחס לשאלת האשמה בבקשה לקביעת מועד דיון. צריך להיות קו הגנה מסוים אותו ירצה הסנגור לנקוט ואת עלולה לפגוע בכך בשל חוסר ניסיונך. פשוט תתמקדי בנימוקים לקביעת הדיון מבלי להיכנס לראיות/אשמה. הייתי מציע גם לנסות לבקש הפקדת ערבויות בתמורה להתייצבות כאופציה חלופית בבקשה, לדעתי יש יותר סיכוי שיאפשרו לו להפקיד ערבויות גבוהות בתמורה לביטול צו עיכוב יציאה מהארץ והתייצבותו לדיון מאשר יוקדם המשפט. במקביל תנסי לפנות לסנגוריה הציבורית אולי תה יו זכאים לסיוע כבר עכשיו. הדברים לעיל נתכתבו בזהירות רבה ואל תראי בהם המלצה כיצד לפעול, אני מעוניין לסייע לך אבל מבלי לפגוש את הנאשם ולשמוע את כל פרטי המקרה, כל ייעוץ לא יהיה מקצועי וחשוב שתביני זאת! בהצלחה עו"ד יוסף רז

          • עו"ד יוסף רז, תודה רבה על זמנך ועצתך המקצועית
            דידי | 15/07/2011 14:50

            דיברתי עימו עכשיו והבנתי ששיחררו אותו ממעצר בערבות של 2000 ש"ח (חתם חבר שלו) כשהתנאי שיופיע לדיון בספטמבר. את ההמלצה לכתוב בקשה להקדים משפט המליצה לו השופטת לאור הנסיבות המיוחדות שלו. השאלה לגבי הסנגוריה:ב"בקשה להקדים מועד דיון" ניתן לבקש בד בבד למנות לו סנגור מהסנגוריה הציבורית שייצור עימו קשר?, להשאיר שם פרטים? טלפון? המון תודה על תשובתך!

            • המשך
              עו"ד יוסף רז | 17/07/2011 08:50

              תנסי לפנות כבר עכשיו לסנגוריה (מספר הטל' בגוגל) ייתכן והוא יהא זכאי לליווי משפטי טרם משפטו. אני שמח לשמוע שהוא שוחרר בהצלחה עו"ד יוסף רז