חקירה על ידי מצ"ח

  • תקיפה
    שי | 14/07/2011 15:25

    שלום רב, הותקפתי ע"י שתי חיילות שמשרתות במשטרה הצבאית, כאשר את שרותי הצבאי סיימתי די מזמן. מה שקרה הוא שבעצם אני וחברתי היינו באוטובוס ועלו שתי החיילות, כאשר אחת מהן דיברה בטלפון בצעקות ופשוט הסתכלתי עליה וזהו... החיילת כנראה לא אוהבת שמסתכלים עליה בצורה כזאת ולכן היא וחברתה עברו למושב שקרוב אליי ואל חברתי וכל הדרך לא הפסיקו לקלל. לא כ"כ הבנתי אם הן מדברות עליי או על מישהי מבחוץ אבל לא התייחסתי לכך. חברתי הגיעה ליעדה והתכוונה לרדת ופתאום הן התנפלו עליה בצעקות וקללות והיא ירדה. אני המשכתי עם האוטובוס והן המשיכו לקלל ולכן אמרתי להן שזה ממש מגעיל שחיילות בצה"ל מתנהגות בצורה כזאת וכו'. כשהגעתי לתחנה שבה אני אמורה לרדת, הן קמו אחריי ואמרו "אה פה יורדים". ירדתי מהאוטובוס כשהן צמודות אליי וברגע שהסתובבתי הן התחילו להרביץ לי (יש לציין שהיו בידיי שקיות רבות ותיק). לאחר דקות ארוכות של מאבק, אישה שראתה את מה שהן עושות באה מיד וניסתה להפריד ולאחר מכן הן איימו עליי שבפעם הבאה שיראו אותי ימשיכו "במלאכתם". יש לציין כי אני גדולה מהבנות האלה בערך ב- 6 או 7 שנים, בעלת תואר ונשואה ולכן אין שום קשר בין המקרה המזעזע הזה לביני! לאחר מה שקרה פניתי למשטרה, הגשתי נגדן תלונה ואף פניתי למצ"ח שזימנו אותי לחקירה ובחקירה הם הציגו תמונות של בנות שמתוכן זיהיתי באופן וודאי את שתיהן. אולם, חברתי שזומנה לתת עדות גם כן, זיהתה בנות אחרות. החוקרים אמרו לי שהם זימנו את הבנות הללו, שכמובן הכחישו מכל וכל את טענותיי, אך למרות זאת החוקרים הבטיחו שיזמנו אותנו לעימות. מאז עברו כבר יותר מתשעה חודשים ודיברתי עם החוקר המטפל שאמר שרוב הסיכויים שהתיק יימחק וכי העימות לא בוצע כיוון שלא היה צורך בכך. השאלה שלי נוגעת בעצם להליך מה עליי לעשות אם הצבא בעצם רוצה להעלים כזה סיפור, כיוון שברור לכל הדעות כי סיפור כזה מראה על רמת המתגייסים ויש סיכוי מאוד גדול כי ינסו לטייח זאת. אני מעוניינת שהמשטרה תטפל בעניין ולא הצבא, לכן מה עליי לעשות לשם כך? אשמח לתשובה מפורטת ככל הניתן. תודה רבה.

    • חקירה על ידי מצ"ח
      עו"ד יוסף רז | 15/07/2011 09:53

      שי שלום מי שחוקר עבירות שמבוצעות על ידי חיילים בהקשר של השירות הצבאי היא המשטרה הצבאית המשטרה הכחולה לא מתערבת בסמכותה של מצ"ח כפי שזו האחרונה לא מתערבת בסמכות המשטרה הכחולה. אני מבין את מצוקתך ובמקרה שלך אני ממליץ להיועץ בעו"ד פלילי שמתמחה בייצוג בבתי הדין הצבאיים (לא כל עו"ד פלילי מתעסק בתחום הצבאי) יש לך זכויות בתור נפגעת עבירה ולכן חשוב שתעמדי על זכויות אלו באמצעות ליווי מקצועי בהצלחה עו"ד יוסף רז