כיצד הפרקליטות מנהלת רישום פלילי

  • מאגר מידע בידי הפרקליטות
    שירלי | 13/07/2011 16:43

    שלום רב, האם תיק פשע שנסגר בפרקליטות נותר במאגריה או שהמשטרה היא זו המנהלת את המרשם הפלילי? האם לפרקליטות גישה ישירה לתיקי פשע שנסגרו על ידה או שמבקשת מהמשטרה על פי התוספת השלישית לחוק המרשם הפלילי ותקנת השבים?

    • כיצד הפרקליטות מנהלת רישום פלילי
      עו"ד יוסף רז | 13/07/2011 16:50

      שירלי שלום בכל פרקליטות יושב שוטר שתפקידו לנהל את המרשם הפלילי עבור אותה פרקליטות. הוא מקבל תיקים שנסגרו ומבצע את הרישום אודות הסגירה. הוא זה שמוציא עבור הפרקליטות את המרשם בתיקים שמתנהלים בבית המשפט. כך שגם אם אמורה להיות הפרדה היא מלאכותית לגמרי. לפרקליטות גישה חופשית למרשם הפלילי והמשטרתי שלך ושלי. לגבי גישה לתיק עצמו (לא ברור לי אם התכוונת לעצם הרישום או לתיק הפיסי)- תיק סגור חוזר ליחידה בה נחקר ולא נשאר בפרקליטות (למעט המסמכים הפנימיים שהוכנו שם). עו"ד יוסף רז

      • לעו"ד יוסף רז הנכבד
        שירלי | 13/07/2011 19:20

        כוונתי היא לרישום משטרתי של תיק מסוג פשע שנסגר בפרקליטות מחוסר ראיות. האם לפרקליטות גישה להסטוריה או שאם התיק נסגר הרישום נותר רק בידי המשטרה וכל החומר מוחזר למשטרה? הפרקליטות מופיעה בתוספת השלישית- האם עליה לבקש את החומר מהמשטרה? תודה רבה

        • המשך
          עו"ד יוסף רז | 13/07/2011 19:36

          לאחר סגירת תיק בפרקליטות התיק עובר לשוטר שיושב בתוך הפרקליטות. השוטר מדווח את תוצאות הסגירה למרשם המשטרתי לאחר מכן התיק עצמו (התיק הפיסי) חוזר לארכיון תחנת המשטרה שם הוא נחקר ובפרקליטות נשאר רק תיק פנימי שהפרקליטות פתחה מקווה שהבהרתי עצמי עו"ד יוסף רז

          • שאלה נוספת לעו"ד רז הנכבד
            שירלי | 14/07/2011 08:11

            המשמעות היא שגם תיק משטרתי שנסגר מחוסר ראיות ובוטל לבקשתי נוכח חלוף הזמן עדיין יותיר את רישומיו בפרקליטות? תודה

            • המשך
              עו"ד יוסף רז | 14/07/2011 11:21

              תיק שנסגר יופיע במרשם המשטרתי רק למספר מצומצם של גופים ישנה גישה למרשם הזה הפרקליטות היא אחד מהם עו"ד יוסף רז

              • שאלתי לא הובנה
                שירלי | 14/07/2011 11:54

                הרישום המשטרתי בוטל נוכח חלוף הזמן בהתאם לתקנות המרשם הפלילי (אמות מידה לביטול רישומי משטרה).האם גם כעת הפרקליטות חשופה למידע?