חקירה וסגירת תיק

  • סגירת תיק מחוסר אשמה:
    א | 09/07/2011 16:18

    שלום לפני כשבוע הייתי בחקירה וניפתח לי תיק . החוקר אמר לי שאני אקבל תשובה תוך שלושה חודשים לחצי שנה. רוב הסיכווים שהתיק ייסגר מחוסר עניין לציבור או חוסר ראיות רציתי לשאול בבקשה אם אני מגיש בקשה דרך עו''דכמובן לסגירת התיק מחוסר אשמה כמה זמן זה לוקח עד שאני מקבל תשובה חיובית או שלילית ומה הסיכויים פחות או יותר שבאמת הוא ייסגר מחוסר אשמה בהתחשב שאני אזרח שומר חוק ואין שום הוכחות שמצביעות עליי כאשם מלבד העובדה שמישהי התלוננה עליי לפי שמיעה בלבד ואין לי רישומים קודמים. והאם זה נכון שהפרקליטות\ משטרת ישראל לא ממהרות לגנוז תיקים מחוסר אשמה.? תודה

    • חקירה וסגירת תיק
      עו"ד יוסף רז | 10/07/2011 10:28

      בוקר טוב אני חושש שאתה ממהר לרתום את העגלה לפני הסוסים מניין הבטחון שהתיק נגדך יסגר? האם בעקבות דברי החוקר? אני מציע לך להתמקד כרגע בחקירה שמתנהלת נגדך ולהיוועץ בעו"ד פלילי. לא אחת פגשתי באנשים שנחקרו והיו משוכנעים שהתיק יסגר במהרה אך כתב האישום שקיבלו הוכיח אחרת. לעניין שאלתך- תוצאות בקשה לשינוי עילת סגירה תלויות בעיקר בפרטי התיק ורק לאחר בחינת חומר הראיות נגדך ניתן יהיה לתת המלצה קונקרטית. רק לידיעתך, מעטים המקרים בהם נסגר תיק מחוסר אשמה, הרבה יותר קל לתביעה לסגור תיקים מעילות של היעדר עניין לציבור ואין ראיות מספיקות. בהצלחה עו"ד יוסף רז