תיק משטרה

  • פיצויים על האשמת שוא
    יצחק עלה | 07/07/2011 09:54

    לפני זמן מה ניגשתי לתחנת המשטרה להוציא 'תעודת יושר', ולאחר תשלום אגרה של 30 ש"ח בבולים, קיבלתי פלט ובו מופיע תיק משטרתי על אלימות על שמי!!! בעיר רחוקה מאוד מאיפה שאני גר, כמובן שלא היו דברים מעולם, וברור שמישהו גנב לי את הזהות. השאלה שלי האם אני יכול לתבוע מהמדינה/מהמשטה פיצויים על כך, ועל עוגמת הנפש וכו'? אני ממש בצער מזה. תודה רבה

    • תיק משטרה
      עו"ד יוסף רז | 07/07/2011 16:49

      יצחק שלום תחילה צריך לדעת איזה סוג תיק יש לך- האם זה תיק מב"ד (פתוח) או תיק שנסגר מעילה כזו או אחרת? אני בכלל לא הייתי פוסל את האפשרות שמתי שהוא מישהו התלונן עליך במשטרה ולא ידעת על זה וממש לא הייתי רץ לכיוון של גניבת זהות בכל מקרה מציע לך לפנות לעו"ד פלילי כדי שיבחן דברים אלו עבורך ובמידת הצורך יגיש בשמך בקשה לשינוי עילת סגירה או כל דבר אחר למחיקת הרישום לגבי תביעה נגד המדינה- שאלה זו יש להפנות לפורום נזיקין אבל לדעתי אין עילת תביעה במקרה שהצגת. בהצלחה עו"ד יוסף רז

      • תגובה
        יצחק עלה | 10/07/2011 16:18

        תודה על התשובה. בתגובה לדבריך בדקתי היטב את הדברים: זה תיק שנסגר מהסיבה: חוסר ראיות. אף אחד לא התלונן עלי, ביררתי את הדברים עם תחנת המשטרה שבה התיק נפתח אלי, והם ציינו לי שהייתה קטטה בעיר זו ואמרו לי את השמות בפירוש, מיותר לציין שאני לא מכיר את זה. אני יכול לספור על אצבעות הידיים את מספר הפעמים שהייתי בעיר הזו, כך שלחשוב שמישהו הגיש כגדי תלונה בעיר אחרת, זה ממש לא רלוונטי. מלבד כך שבתחנת המשטרה הוברר מעל לכל ספק שהייתה קטטה המונית, שמישהו מסיבות שאינן ברורות לי החליט להשתמש דווקא בשם שלי.

        • המשך
          עו"ד יוסף רז | 10/07/2011 23:12

          יצחק שלום כרגע יש לך רישום משטרתי- "תיק סגור" לרישום משטרתי עלולות להיות השלכות בעתיד אני מציע לך להגיש באמצעות עו"ד בקשה לשינוי עילת סגירה לחוסר אשמה, כך שהרישום ימחק לגבי התביעה האזרחית- ראה התייחסותי בהודעה הקודמת בהצלחה עו"ד יוסף רז