תוספת

  • עונש לאשה מכה
    אוהד עשור | 04/07/2011 16:23

    שלום רב,הוגשו נגד אשתי בנפרד כתבי אישום לפי סעיפים 379, 382(ג)+380 (תקיפת בן זוג בנסיבות מחמירות הגורמת חבלה של ממש) וכן 382ב1 (כפל עונש לתקיפת בן זוג). אלה על שלושה מקרים בהם הכתה אותי, באחד מהם אף יחד עם אחיה, ושלושתם לעיני הילדים הקטנים (אני נלחם על משמורת מלאה עליהם). בכתב האישום ישנו סעיף "הודעה לבית המשפט" בו מצויין כי ישנה אפשרות שהתביעה תעתור למאסר בפועל.שאלתי היא מה הם התקדימים למקרים כאלו, ואיזה עונש צפוי לה. כמו כן, היו עד כה 6-7 דיוני הקראה בלבד. זה נראה קצת לא הגיוני. מה זה אומר?תודה רבה.

    • תוספת
      אוהד עשור | 04/07/2011 16:30

      רק אוסיף כי שניים מן המקרים היו כאשר גרנו ביחד, וכן כי נגדי מעולם נטען כי הייתי אלים או משהו כזה. בכתב האישום צויין כי נגרמו לי חבלות של ממש, שהן שריטות בפנים ונפיחות בצוואר (כפי שאכן קרה).

    • אלמ"ב
      עו"ד יוסף רז | 06/07/2011 10:29

      אוהד שלום מדובר בעבירות חמורות מאוד והעונש בצידן יכול להגיע למאסר בפועל יחד עם זאת, נשים בדרך כלל זוכות לגישה סלחנית יותר בעניינים כאלו. ענישה הינה עניין מאוד רחב ושיקוליה בהתאם. באם היא תורשע, בית המשפט יתן מקום בשיקוליו לחומרת המעשים, תדירותם, המצב המשפחתי כיום, נסיבות אישיות של הנאשמת, עברה הפלילי ועוד... הערכת ענישה על גבי האתר לתיק אינדוידואלי אינה בלתי אפשרית כפי שאתה מבין בכל מקרה- לך כקורבן עבירה זכויות רבות, מציע לך לעיין בלינק המצורף ולקרוא קצת בעניין http://www.noga.org.il/index.php?type=get_page&page_data%5Bid%5D=8733&page_type=1&cookie_lang=he&the_session_id=abe3610f471db0f850a847f5f05e436f&BLUEWEBSESSIONSID=cba2f4e1859c2dc0c4d22943fdfca5a0 עו"ד יוסף רז