החזקת רובה אוויר

  • החזקת צעצוע מסוכן
    א | 25/06/2011 15:41

    שלום לפני כמה ימים אני ואחי [קטין] שיחקנו באקדח אויר צעצוע שאותו רכשתי בחנות צעצועים בקניון האקדח עושה קצת רעש ואחת השכנות הזמינה משטרה וטענה שירינו לה על החלון[ ולמעשה שיחקנו רק בתתוך הבית אבל החלונות היו פתוחים ולא ירינו החוצה ] בכל מיקרה הגיעו 2 שוטרים לדירה וביקשו את האקדח שכמובן מייד מסרתי אותו לידיהם השוטר אמר לנו ''נו נו נו'' ושהיינו צריכים לעשות זאת במקום מבודד. בסופו של דבר לקחתי הכל על עצמי והשוטר רצה שאני אבוא איתו לתחנה אבל אמרתי לו שאני לא יכול כי אני סטודנט והיה לי מבחן באותו יום אז הם רשמו את הטלפון שלי ואת המספר ת''ז והלכו ולקחו את הצעצוע עימם. רציתי לדעת מה ההשלכות של המיקרה הזה מבחינתי האם זה פלילי האם בכלל יטרחו לזמן אותי לחקירה? ואם כן מהההשלכות של זה על העובדה שאני עובד בביטחון ומחזיק אקדח אמיתי ברשיון? תודה רבה

    • החזקת רובה אוויר
      עו"ד יוסף רז | 25/06/2011 16:18

      שלום רב כעיקרון החזקת רובה אוויר מחייבת רישיון ממשרד הפנים ורובים מסוימים עלולים להיחשב כנשק, הכל תלוי בסוג הרובה, המנגנון והדמיון לדבר האמיתי. אין לדעת האם המשטרה תבקש ממך להגיע לחקירה, אבל מאחר ויכולות להיות השלכות לדבר (כן, גם מבחינת רישיון הנשק שלך), הייתי מציע לך להיוועץ בעו"ד פלילי עוד בטרם תיחקר במשטרה בהצלחה

      • תודה רבה רק הבהרה קטנה:
        א | 25/06/2011 17:12

        רציתי לציין שמדובר באקדח אויר צעצוע שיורה כדורי פלסטיק וממש לא יכול לגרום שום נזק של ממש האם עדיין קיימות את אותן השלכות? תודה רבה

        • המשך
          עו"ד יוסף רז | 26/06/2011 08:23

          לאור מה שאתה מתאר, ייתכן מאוד והאקדח לא עונה על הגדרות נשק/כלי יריה ואף ייתכן שלמשטרה לא יהא כל עניין בחקירת המקרה. יחד עם זאת, לא ניתן על גבי הפורום לתת המלצה קונקרטית כיצד לפעול ובטח שלא ניתן לקבוע חד משמעית האם פעולה מסוימת חוקית אם לאו ישנם מקרים מסוימים שהגדרתם כעבירה פלילית נתונה לפרשנות ותלויה בנסיבות ולכן אני שב וממליץ לך, כדי להפיג כל חשש מליבך, פנה לעו"ד שמתעסק בתחום ובקש ממנו יעוץ קונקרטי בהצלחה

        • אני רוצה להגיב:
          טל | 14/12/2013 16:23

          מאיזה גיל מותר לתפעל אקדח אוויר?

          • מאיזה גיל
            הדר פלאח | 21/08/2017 11:55

            שלום
            שמי הדר אני קטין בן 13 ואני רוצה לקנות רובה אוויר אני צריך לעשות רשיון ומותר לי לעשות רשיון ומותר לי לקנות אשמח אם תתנו לי תשבוה

      • איירוסופט
        קורן חליוה | 15/09/2017 00:02

        שלום רציתי לדעת אם אני יכול לקנות אקדח על גז? אני בן 16 האם אני יכול לעשות רישיון ממשרד הפנים על אקדח איירסופט זה אפשרי או רק מעל גיל 18? אשמח שתענו

    • תודה רבה רק הבהרה קטנה :
      א | 25/06/2011 16:32

      רציתי לציין שמדובר באקדח אויר צעצוע שיורה כדורי פלסטיק וממש לא יכול לגרום שום נזק של ממש האם עדיין קיימות את אותן השלכות? תודה רבה

    • רובה אוויר בלי גז
      רובה אוויר | 05/06/2021 21:49

      אני מעל 18 ורוצה לקנות רובה אוויר בלי גז עם כדורים פלסטיק האם מותר לי או צריך רישיון