תלונה במשטרה לאחר הגשת תביעה

  • הטרדה מינית, תלונה למשטרה ולשון הרע
    מיקי | 17/06/2011 10:59

    אישה התלוננה כנגד גבר על הטרדה מינית. לטענתה, ההטרדה בוצעה במהלך עבודתו של הגבר, אולם האישה אינה עובדת איתו, ולכן לא מדובר בהטרדה מינית בין שני חברים לעבודה. האישה שלחה מכתב משמיץ ודיבתי ביותר להנהלת החברה בה עובד הגבר, והגבר מעוניין לתבוע אותה בגין לשון הרע. הפחד שלו שהיא תלך להתלונן במשטרה כתוצאה מהגשת התביעה. מה צריך לעשות הגבר? האם צעד כזה של האישה הוא נפוץ? האם מניעי האישה ייבחנו בחשדנות לאור הגשת התביעה נגדה? אם וכאשר יוזמן הגבר לתשאול או לחקירה (אגב, מה ההבדל ביניהם), האם זה יירשם בתיקו הפלילי לנצח, גם אם לא ייצא מזה שום דבר? אודה על כל תשובה.

    • תלונה במשטרה לאחר הגשת תביעה
      עו"ד יוסף רז | 17/06/2011 14:11

      מיקי שלום אם האישה תגיש תלונתה רק לאחר שהגבר הגיש נגדה תביעה, כפי שאמרת, העניין נודף ריח רע. אבל- לא ניתן לקבוע כי זה מה שיוביל לסגירת התיק. ייתכן והאישה תטען כי חשבה שתלונה למקום העבודה תספיק ורק לאחר שראתה שהגבר "נכנס איתה למלחמה" יצאה להגן על שמה והגישה תלונה במשטרה. קשה להעריך את הסיכויים שתלונה זו תתגבש לכדי כתב אישום מאחר וישנם משתנים נוספים. הדרך היחידה באמצעותה הגבר בסיפורך יוכל להגן על האינטרסים שלו הינה ליווי וייעוץ על ידי עו"ד פלילי. לגבי הרישום- גם סוגיה זו תלויה בהליכים שינקטו כנגד הגבר ואותם לא ניתן לחזות מראש. אני שב וממליץ לא לפעול ללא ייעוץ קונקרטי מעו"ד פלילי. שבת שלום