העלבת עובד ציבור

  • מורה בבי"ס לחינוך מיוחד הורתה לסייעת לצאת מהכיתה
    חנן בן מויאל | 14/06/2011 15:19

    שלום רב, במהלך שיעור באחד מבתי הספר לחינוך מיוחד בדרום בקשה הסייעת מאחד התלמידים להפסיק לצעוק ולנקש על השולחן עם חפיסת קלפים, התלמיד לא נרגע למרות הפצרותיה של הסייעת המורה פנתה לסייעת וצעקה עליה מול כל התלמידים ובקשה ממנה שתעזוב את הכיתה על מנת לשוחח עימה מחוץ לכותלי הכיתה, הסייעת סירבה עקב הסגנון המעליב שבו פנתה אליה המחנכת ואמרה לה שאם היא רוצה שהיא תצא מהכיתה בשלב זה המחנכת יצאה מהכיתה וחזרה זועמת לקחת את תיקה ואיימה לללכת הביתה, סגנית המנהלת באותו הזמן הייתה באיזור הכיתה ושמעה את שהתרחש, היא פנתה למחנכת ובקשה ממנה לא לצעוק במסדרון כי כך לא נוהגים ולקחה אותה לשיחת הבהרה, במקביל סגנית המנהלת פנתה בדסקרטיות לסייעת שהייתה באותה עת בכיתה ואמרה לה שאחר כך תגשי אלי לשיחה, הנושא עדיין פתוח ומחר אמורה הסייעת לפנות ליועצת לתאר לה את המקרה. הסייעת נפגע קשות מעצם המקרה בנוכחות התלמידים שגם כך הם בעיתיים. אני מבקש לבחון האם הנושא הוא בגדר העלבת עובד ציבור בהתחשב בעובדה שהסייעת הינה עובדרת רשות מקומית גדולה באגף החינוך. אודה לכם על תגובתכם, בברכה, חנן בן מויאל

    *הערת מערכת לנוחותך - מצא עו"ד באינדקס עורכי הדין: עורכי דין באזור הדרום

    • העלבת עובד ציבור
      עו"ד יוסף רז | 14/06/2011 20:24

      חנן ערב טוב על פי לשון החוק היבש ייתכן ואכן בוצע מעשה של העלבת עובד ציבור (אם אכן היא עובדת ציבור) אולם מאחר והסעיף נוקט לשון מאוד מרחיבה ויש מקום לפרשנות, אני בספק רב האם מדובר במעשה פלילי. המקרה נשמע מתאים יותר להתברר במסגרת הליכים משמעתיים פנימיים, לא כל מעביד שצועק על עובד צריך לעמוד לדין פלילי...