מעצר בית אצל האח

  • שאלה לגבי חלופת מעצר לקטין
    יניב | 13/06/2011 18:29

    אחי בן 17 כרגע עצור כבר שבוע וחצי על תקיפה (לא נכנס לפרטי פרטים) והעו"ד הסנגורי הציע לי כאחיו הבכור לאמץ את החלופת מעצר למעצר בית אצלי בבית רחוק מבית ההורים ובנוסף להחתים 2 אנשים שישגיחו עליו. הבעיה שלי היא שאני נשוי + ואני חי בבית קטן והמצב הכלכלי לא משהו... ולהלין אותו אצלי זה בעיה רצינית (למרות כול הרצון הטוב זה בעייתי) כי לפי מה שהבנתי מהעו"ד שמדובר במעצר בית של זמן ארוך (חודשיים שלוש) הארוע היה סמוך לבית ההורים ...ושאלתי היא : מה הסיכוי שיאשרו בבית משפט את מעצר הבית בבית ההורים עם אזיק אלקטרוני ולא מעצר בית +הרחקה מהבית של ההורים? בית המשפט לוקח בחשבון שמעצר בית אצל בן משפחה אחר זה נטל ואחריות והוצאות כבדות בכפייה? מישהו מהרווחה יעזור כספית במצבים כאלה? מה עושי במצבים כאלה שהילד לא ישאר במעצר ויהיה במעצר בית בבית ההורים במקום שהוא חי ...אשמח לתשובה....יום טוב.

    • מעצר בית אצל האח
      עו"ד יוסף רז | 13/06/2011 20:42

      יניב שלום מספר נקודות: מעצר בית עלול להימשך יותר מודשיים שלושה, תלוי כמובן בהימשכות ההליכים בתיק נגד אחיך. אם תסכים שאחיך ישהה בביתך במעצר בית קח בחשבון שאתה עומד בפני תקופה מאוד קשה בה תצטרך להשגיח על אחיך במשך היממה כמובן שאינך חייב להסכים להיות מפקח ועורך הדין של אחיך חייב לפעול רק בהסכמתך לגבי השאלה האם אחיך יוכל לשהות במעצר בית בבית הוריו שאלה זו תפנה לעו"ד של אחיך אשר בקיא בפרטי התיק מאחר ויש חשיבות למיקום מעצר הבית בכל הקשור למסוכנות וכיו"ב כל שאלה אחרת תפנה לעו"ד של אחיך אשר כאמור בקיא בפרטי התיק מאחר וכל תיק שונה מהשני וכל מקרה נבדק לגופו בהצלחה