הגיוני שכן

  • שפיטה- רישום משטרתי
    שירלי נתן | 13/06/2011 18:23

    האם הוועדה למינוי שופטים חשופה למידע אודות רישום משטרתי?כלומר, תיק שנסגר מחוסר ראיות. תודה רבה (אציין שאני עו"ד)

    • הגיוני שכן
      יניב | 13/06/2011 18:34

      אם מישהו ירצה להתגייס לכוחות הבטחון אתה חושב שלא יעברו על הר.פ שלו במסוף? כול גוף ממשלתי רשאי לעיין במידע הפלילי אם יש...זה כולל רישומים שנסגרו בעבר...אבל למיטב ידיעתי גם אלה שיש להם רישומים שנסגרו עובדים כעובדי מדינה...צריך לבדוק את זה מולם בעילום שם.

    • את רוצה להיות שופטת, שירלי?
      עופר בן אברהם | 13/06/2011 23:18

      תנוח דעתך. גם אם נרשם לחובתך רישום משטרתי, עדיין תוכלי, לדעתי, להיות אפילו נשיאת בית המשפט העליון. זאת משום שלפי סעיף 11א לחוק המרשם הפלילי ותקנת השבים, מידע על החלטה שלא לחקור או שלא להעמיד לדין לא יימסר אלא לגופים המפורטים בתוספת השלישית לחוק, והוועדה לבחירת שופטים אינה נמנית עם הגופים המפורטים באותה תוספת. יתירה מזו: אפילו תורשעי חלילה בפלילים, זה לא יאפס את סיכוייך להיות שופטת. אמנם מידע על הרשעה, ואפילו הרשעה ש"נמחקה", כן מובא בחשבון על-ידי הוועדה לבחירת שופטים (בהתאם לסעיף 20(ה) לחוק הנ"ל וסעיף (ד) לתוספת הראשונה לחוק), אבל סעיף 7א לחוק בתי המשפט [נוסח משולב] קובע: "הוועדה לא תציע מינוי של שופט, אם המועמד הורשע בעבירה פלילית שיש בה, בנסיבות הענין, משום קלון". נובע מכאן (בדרך השלילה), שאם אין בעבירה משום קלון, עדיין יכול המועמד להתמנות לשופט. בהצלחה.