קטין- רישום משטרתי

  • רישום פלילי
    רינה | 10/06/2011 23:18

    שלום, כשהייתי בת 17 הגיע משטרה עם צו חיפוש סמים בחדר,האמת שייצא לי לעשן 2 ג'וינטים בחיי עקב חברים.המשטרה חיפשה כמובן שלא היה כלום לקחו אותי לחקירה והודתי שעישנתי בזמנו..ושוחררתי..הייתה לי פגישה אחת עם קצינת מבחן או עובדת סוציאלית עשו לי בדיקת שתן וזהו מאז לא דיברו איתי ולא כלום אני יודעת שלא נפתח תיק כנגדי השאלה היא אם יש לי רישום פלילי?ואיפה אני יכולה לבדוק את זה?ואם כן איך אני מוחקת אותו?

    • קטין- רישום משטרתי
      עו"ד יוסף רז | 11/06/2011 09:31

      בוקר טוב התשובה לשאלתך תלויה באופן סיומו של התיק נגדך. מאחר והודית אני מניח שהתיק לא נסגר מחוסר אשמה (במקרה כזה לא היה נשאר רישום) לכן הדבר תלוי בשאלה האם התיק נסגר כתיק אי תביעה קטין או כתיק פ"א באופציה הראשונה לא נותר רישום משטרתי אלא רק רישום פנימי ביחידת הנוער באופציה השניה תוכלי בחלוף 5 שנים מיום ביצוע העבירה להגיש בקשה למחיקת הרישום כדי שתדעי איזה סוג רישום יש לך, אם בכלל, תפני לדואר, תקני בולי הכנסה בסך 30 ש"ח ותגשי לתחנת משטרה שם תבקשי להוציא ר.פ בעזרתו תדעי האם יש לך רישום ומאיזה סוג בהצלחה

      • למה בחלוף חמש שנים?
        בא-ע | 12/06/2011 10:02

        תקנה 3 לתקנות המרשם הפלילי ותקנת השבים (אמות מידה לביטול רישומי משטרה) קובעת: "אדם שקיים לגביו רישום, רשאי לפנות לגורם המוסמך לאחר שנסתיימה התקופה בבקשה לבטל את הרישום..." משך התקופה מפורט בתקנות 1 ו- 2, והוא, לענייננו, שלוש שנים ממועד האירוע, כיוון שהשואלת ציינה, שהייתה קטינה (בת שבע-עשרה) בעת ביצוע העבירה, ולפי תיאורה, סביר להניח שהעבירה היא מסוג עוון (החזקת סם או שימוש בו לצריכה עצמית, לפי סעיף 7(ג) סיפה לפקודת הסמים המסוכנים). השואלת לא פירטה היכן עישנה את הסם על-פי הודאתה, ועל כן תיתכן אפשרות קלושה יותר, שעברה עבירה מסוג פשע, לפי סעיף 7(ד) לפקודה: "על אף הוראות סעיף קטן (ג) סיפה, מי, שלצריכתו העצמית, מחזיק בסם או משתמש בו בתוך כותלי בית ספר או בחצריו והוא אינו לומד באותו בית ספר, דינו - מאסר חמש שנים; הוראה זו לא תחול על מי שטרם מלאו לו שש עשרה שנים". רק במקרה זה משך התקופה הנ"ל הוא חמש שנים. בנוסף לכך קובעת תקנה 6 לתקנות הנ"ל (ביחס לעבירה שאינה פשע), ש"לא יבטל הגורם המוסמך רישום בביטול אוטומטי, אלא אם כן חלף מהמועד הקבוע בתקנה 2(א) פרק זמן כמפורט להלן: "(1) ... "(2) בחשד לביצוע עבירה בידי קטין - 5 שנים". כלומר: בחלוף חמש שנים ממועד האירוע אפשר שיבוטל הרישום, אף אם השואלת לא תבקש זאת ("ביטול אוטומטי"). כל הדברים האלה הוסברו אתמול בתשובה שנכתבה בשרשור זה, אך התשובה נמחקה. מדוע נמחקה התשובה?

        • צודק ידידי הטעות בידי- אכן 3 שנים ולא 5  לת
          עו"ד יוסף רז | 12/06/2011 12:15