בוא נפשט רגע את מה שאמרת...

  • סחיטה?
    יעקב | 08/06/2011 22:26

    רכשתי דירה ולטענתי עו"ד המוכר התרשל בתפקידו באופן כזה שפגע בי וגרם לי נזק. במשפט אחד, מבלי להיכנס לפרטי המקרה, עו"ד המוכר שחרר למוכר כספי נאמנות למרות שלטענתי לא היה צריך לעשות כן, מכיוון שהמוכר לא השלים את התחייבויותיו. נניח לצורך הדיון (אם זה בכלל חשוב) שהצדק איתי, וכי אינני מעוניין לתבוע אותו בבית משפט. ברצוני להתלונן כנגד העו"ד לועדת האתיקה של לשכת עו"ד. שאלתי: אם אומר לעו"ד שאתלונן עליו אלא אם יפצה אותי בסכום X האם זה מותר או נחשב לסחיטה/פלילי??? אני משער שהשאלה נשמעת כאילו מגורם עברייני אבל ממש ממש לא, היא באה מאדם נורמטיבי שנפגע, ויודע בוודאות שהוא צודק, וכעת רוצה לבוא לצד השני, שעכשיו כבר מבין שיש לו מה להפסיד..., ולומר לו תחליט אתה אם אתה מעדיף לשלם/לפצות או לחטוף תלונה שתסבך אותך... אודה לתשובתכם...

    • בוא נפשט רגע את מה שאמרת...
      עו"ד שרי טל | 09/06/2011 06:47

      או שתביא כסף או שאני אתלונן עליך ללשכת עורכי הדין ואפסול לך את הרישיון. סעיף 428 לחוק העונשין קובע מהי סחיטה באיומים: המאיים על אדם בכתב, בעל פה או בהתנהגות, בפגיעה שלא כדין בגופו או בגוף אדם אחר, בחירותם, ברכושם, בפרנסתם, בשמם הטוב או בצנעת הפרט שלהם, או מאיים על אדם לפרסם או להימנע מפרסם דבר הנוגע לו או לאדם אחר, או מטיל אימה על אדם בדרך אחרת, הכל כדי להניע את האדם לעשות מעשה או להימנע ממעשה שהוא רשאי לעשותו, דינו - מאסר שבע שנים; נעשו המעשה או המחדל מפני איום או הטלת אימה כאמור או במהלכם, דינו - מאסר תשע שנים. במקרה שלך, זכותו של עורך הדין לבחור האם לפצותך או לא, וזכותך שלך הינה לתבוע אותו בהליך נזיקין ולהיפרע ממנו כדת וכדין. וחשוב להדגיש, כי גם אם ההליך המשפטי הנזיקי הזה אינו קשור לתלונתך לועדת האתיקה של לשכת עורכי הדין. כאשר אתה מתלה את התלונה על עורך הדין בעצם תשלום הפיצוי (אשר לא נקבע בשום דרך חוקית שאכן אתה זכאי לו) זוהי סחיטה, על כל המשמעויות הנובעות ממנה; ואף מעבר לכך, עורך הדין האמור יכול לתבוע אותך תביעה נזיקית בגין עשיית עושר ולא במשפט על כך. ולסיום, אנא דע כי אחת אפשרויות הענישה הקיימות בהליך משמעתי כנגד עורך הדין הינה פיצוי המתלונן בסכום כספי. עם זאת, דרך המלך במקרה זה תהיה הגשת תביעה נזיקית אזרחית רגילה, ובמקביל לה תלונה לועדת האתיקה של לשכת עורכי הדין, כאשר התלונה תלויה בשיקול דעתך ואינך מחויב בהגשתה.

    • איום בפניה לערכאות משפטיות
      עו"ד יוסף רז | 09/06/2011 09:11

      יעקב שלום "איום" בפניה לערכאות משפטיות לא יחשב כאיום או לצורך העניין כסחיטה אם נעשה באופן מידתי, ובמקרה שלך, אם הסכום אותו אתה דורש פרפורציונאלי לנזק שנגרם.

      • תודה ל-2 התשובות. ושאלת המשך... :-)
        יעקב | 09/06/2011 17:49

        החלטתי שרק אתלונן לועדת האתיקה. הועדה תחליט את אשר תחליט... האם לאחר מכן, במידה ואפרסם את החלטתה ברבים, בעיתונות המקומית או במכתב לעו"ד בעיר (בביצה מקומית), מהווה עבירה?

        • פומביות הדיון
          עו"ד יוסף רז | 10/06/2011 08:27

          ככל שלא ניתן צו איסור פרסום כזה או אחר- אין מניעה לפרסם את החלטות וועדת האתיקה וגם ככה החלטות אלו מפורסמות ברבים בבטאונים משפטיים שונים ובאינטרנט

          • תודה.  לת
            יעקב | 10/06/2011 22:04