תלונה אנונימית במשטרה

  • האם צריך לשתף פרטים אישיים במקרא הזה?
    felix_cohen | 08/06/2011 01:56

    אנשים לא נורמלים עושים רעש ברחוב וזה קורה לעתים קרובות. אני רציתי להתקשר למשטרה אבל לא רוצה לשתף פרטים אישיים. אפשר לבצע פנייה אנונימית? אפשר לשלוח דוא''ל לתלונות הציבור ופשוט לספר על זה?

    • תלונה אנונימית במשטרה
      עופר בן אברהם | 08/06/2011 07:40

      בניגוד לטעות הרווחת, שהמשטרה עצמה משתדלת להפיץ ולהטמיע, תלונה אין חובה חוקית להגישה בתחנת משטרה דווקא. לפי סעיף 2 (ג) לפקודת המטה הארצי 14.01.01, תלונה אפשר להגיש גם בפנייה בעל-פה לאיש משטרה שלא במתקן משטרתי, בפנייה בכתב ליחידת משטרה ואף בשיחת טלפון אליה. יתירה מזו: סעיף 59 לחוק סדר הדין הפלילי קובע, כי אם "נודע למשטרה על ביצוע עבירה, אם על פי תלונה ואם בכל דרך אחרת, תפתח בחקירה..." דא עקא, המשטרה אינה חייבת לטפל בכל תלונה, שכן בהמשך סעיף 59 הנ"ל נאמר, כי אם העבירה אינה מסוג פשע (עבירה, שעונשה המרבי חמור משלוש שנות מאסר), "רשאי קצין משטרה בדרגת פקד ומעלה להורות שלא לחקור, אם היה סבור שאין בדבר עניין לציבור או אם הייתה רשות אחרת מוסמכת על פי דין לחקור בעבירה". התוצאה בפועל היא, שהמשטרה נוטה לזלזל בתלונות אנונימיות. לעניין זה נאמר באתר המשטרה: "העברה של מידע דרך אתר זה איננה תחליף להגשה של תלונה בתחנת משטרה או במחלקה לחקירות שוטרים - לפי העניין. מידע אנונימי יסווג בדרך כלל ברמת אמינות נמוכה וברמת עדיפות נמוכה. המשטרה מוסמכת לפנות למוסר המידע ולבקש ממנו להוסיף פרטים". אתה יכול לנסות להתלונן בלי למסור את פרטיך; אולי יהיה לך מזל (בייחוד אם יהיו מתלוננים נוספים).

      • הוספה חשובה
        מתנדב | 09/06/2011 00:58

        בתור מתנדב בסיור שנמצא הרבה בלילות אני יכול להגיד לך שברגע שמתקשרים למשטרה על הפרעת מנוחה ( רעש מהגינה או שכן) יש אפשרות לבקש להישאר אנונימי בשיחה ועדין תגיע ניידת לטפל בנושא! לא עדיפות נמוכה ולא כלום! כמובן בלי קשר במידה ויש אירוע חמור יותר יטפלו קודם בו אבל זה ללא קשר למסירת פרטים