אוזלת ידה של המשטרה

  • גניבת אופניים - פרטי הגנב ידועים - מה אפשר לעשות
    נופר | 03/06/2011 19:22

    שלום רב, אשמח אם תוכלו לומר לי מה ניתן לעשות לגבי המקרה הבא:השבוע נגנבו אופניים יקרים לחבר בת"א. למחרת הוא ראה עובד זר רוכב על אופניו באותו האזור אך לא הספיק לעצור אותו. הוא סייר באזור שוב ואתמול ראה את אותו בחור על אופניו, הזמין את המשטרה למקום. השוטרים לקחו את פרטיו של הגנב, אך אמרו שמכיוון שחברי לא הגיש תלונה במשטרה על הגניבה בצירוף מספר השילדה , הם לא יכולים לעשות דבר. (האופנים בני כמה שנים ואין לו את מספר השילדה). חברי נאלץ לקנות חזרה את האופניים ב-500 ש"ח.האם עומדות בפני חברי אפשרויות משפטיות ריאליות?האם השוטרים אכן עשו כל שביכולתם או שיש כאן רשלנות כלשהי שניתן לתבוע אותם בגינה?אני מניחה שאפשר לתבוע את הגנב בבית דין לתביעות קטנות, אבל אין לי מושג אם הוא בכלל רשום איפשהו עם כתובת למשלוח ואם יהיה ניתן לאכוף עליו תשלום. ובכל מקרה, אין ברשות חברי כבר את הקבלה עליהם, אבל כמובן שיש עדים שיוכלו להעיד שהאופניים שייכים לו, וכן יש לו תמונות עימם מהשנים האחרונות (אני מעריכה שזה לא ראיות מספיקות להליך פלילי, אבל לאזרחי זה עשוי להספיק)אשמח לשמוע את עצתם, הסיפור הזה מאד מקומם אותי.תודה.

    • אוזלת ידה של המשטרה
      עו"ד יוסף רז | 03/06/2011 20:54

      ערב טוב אני בהחלט מבין את כעסך בגלל אוזלת ידה של המשטרה. הסיפור לפיו השוטרים לא הסכימו לטפל במקרה מאחר ובתלונה לא נמסר מספר השלדה נשמע לי מאוד הזוי ואם הוא אמיתי- אז מדובר פשוט בשערוריה!!! חברך יכול לפנות במכתב למפקד התחנה, לפנות לתקשורת, לפנות למח"ש ובקיצור יכול לעשות הרבה דברים הבעיה היחידה שקשה לי להאמין שמישהו יתייחס לכך בעניין תביעה אזרחית כנגד עובד זר אני אומר תחילה שעלייך לפנות לפורום אזרחי באתר ואוסיף ואומר שסיכויי התביעה קלושים מאחר ולא ניתן יהיה לגבות כספים ממנו משתתף בצער חברך וכועס את כעסכם לאור אוזלת היד

      • פרטים נוספים (הבהרה) והמשך שאלה
        נופר | 03/06/2011 23:59

        חברי לא הגיש תלונה במשטרה כשנגנבו האופניים (חשב שאין טעם). הוא הזעיק את השוטרים למקום כשאיתר את הבחור עם אופניו. האם זה משנה את התמונה? הם לא יכלו לקבל את תלונתו במקום? או לחקור את הגנב? (בכל מקרה, הערכתי שלא יהיה הרבה מה לעשות, זה פשוט כל כך מקומם, והשיא זה שהוא נאלץ לקנות את האופניים חזרה מהגנב. פשוט לא יאמן.) תודה

        • המשך
          עו"ד יוסף רז | 04/06/2011 21:38

          זה לא ממש משנה השוטרים היו יכולים לעכב את הגנב על סמך התלונה שקיבלו במקום העובדה שלא עשו כן מקוממת אבל אני חוזר ואומר שלצערי אין ממש מה לעשות